fbpx

Diapura snel voorzien van water

Het Diapura Dialysecentrum Suriname is binnen twee dagen aangesloten op het waterleidingnet van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Dit dialysecentrum is sinds 2009 operationeel en was voorheen genoodzaakt water aan te kopen voor het dialyseproces.

Ruth Ackson, assistent-manager bij Diapura, laat weten dat het dialyseproces volledig afhankelijk is van water. Het water wordt door middel van een speciaal systeem gefilterd en voorbereid om gebruikt te kunnen worden voor de dialyse. “Voorheen heeft het centrum het niet zonder water gedaan. Op weekbasis hebben wij ruim 100.000 liter water nodig en dit moesten wij aankopen. Ook voor het transport moest betaald worden. Dit heeft altijd voor een zware druk op de beschikbare financiële middelen van het centrum gezorgd”, legt Ackson uit. Het centrum is enorm blij met de snelle aansluiting op het waterleidingnet.

BEKIJK OOK  Tot nader order geen kasdiensten mogelijk bij DSB Ma retraite

Het dialysecentrum is de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, zeer erkentelijk voor de snelle afhandeling. Echter kampen zij nog met een lage waterdruk uit de kraan, waardoor zij voor nu toch nog water moeten aankopen. “In ieder geval hoeven wij nu minder in te kopen, wat wel voor een verlichting zorgt.”

Ackson hoopt dat binnen korte tijd een dusdanige waterdruk uit de kraan komt, zodat zij geen water meer hoeven aan te kopen. De waterleidingmaatschappij heeft er aandacht voor en werkt eraan. Bij Diapura komen dagelijks ruim 24 patiënten om te dialyseren.(GFC)