fbpx

Diabetespatiënten helemaal verkeerd behandeld en worden nodeloos de dood ingejaagd

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Mensen met diabetes type2 worden in de meeste gevallen helemaal verkeerd behandeld en krijgen ook onjuiste adviezen. Het is bijna crimineel wat er gebeurt!

Deze foute aanpak zorgt ervoor dat de patiënten nodeloos drie keer meer kans lopen op een hartaanval of beroerte, twee keer hoger risico hebben op het ontwikkelen van kanker, de ziekte van Alzheimer evenals andere zeer ernstige aandoeningen.

Zij gaan door de verkeerde adviezen en middelen die ze krijgen voorgeschreven ook veel eerder dood.

Dat zegt de befaamde hoogleraar celbiologie verbonden aan de Brigham Young University in de Verenigde Staten van Amerika Benjamin Bikman.

Professor Bikman is pathofysiologie en biomedisch wetenschapper wiens onderzoeksagenda zich richt op de moleculaire invloeden op obesitas en de comorbiditeiten ervan.

“Veel mensen met diabetes type2 worden nog steeds volgespoten met insuline of krijgen medicijnen om een lagere glucosespiegel te bewerkstelligen. Maar daarmee is het oorzaakprobleem niet opgelost want hun insulinespiegel is dikwijls constant hoog”.

“Het is juist de insulineresistentie en daarmee hogere insuline die de oorzaak is van veel aandoeningen”, stelt Bikman die gekwalificeerd wordt als één van ‘s werelds beste topexperts op het vlak van onderzoek naar insulineresistentie.

“Huisartsen en specialisten leggen de focus steeds op het binnen de norm houden van de glucosespiegel met insulinespuitjes en medicijnen die de aanmaak van insuline bevorderen. Maar ze weten dikwijls niet dat te hoge insulineniveaus(hyperinsulinaemia) de oorzaak is van veel ernstige aandoeningen”.

“Patiënten krijgen onterecht het gevoel dat alles in orde is wanneer hun glucose of Hba1c binnen de norm is, terwijl hun insulineniveaus dikwijls te hoog zijn en soms niet eens worden gemeten. Een te hoge insulinespiegel is juist een vroege indicator van metabole disfunctie“, vervolgt hij.

BEKIJK OOK
Ontevreden vrouw stuurt vriend naar dokter voor vergroting geslachtsdeel

“Niet alleen de glucose moet binnen de norm zijn, ook insuline. En om bij diabetes type2 mensen vol te spuiten met insuline of ze medicamenten te geven die zorgen voor meer insulineaanmaak is vergelijkbaar met het geven van alcohol aan een alcoholist. Je brengt deze mensen eerder naar hun graf”, weet de befaamde professor.

DE JUISTE AANPAK: INNAME KOOLHYDRATEN VERMINDEREN

De beste methode om diabetes type2 te behandelen is volgens de topexpert om de oorzaak aan te pakken en dat betekent onder anderen de inname van (geraffineerde) koolhydraten zeer sterk te beperken, regelmatig te vasten, dagelijks metformine te gebruiken en veel meer te bewegen.

“Door de koolhydraten te beperken haal je de oorzaak weg. De glucosespiegel daalt op natuurlijke wijze en nog belangrijker, ook de aanmaak van insuline wordt sterk gereduceerd”, aldus professor Bikman.

Hij wijst erop dat het bij voeding, het de (vooral geraffineerde) koolhydraten zijn, en niet de vetten en proteïnen, die zorgen voor een sterke stijging van de glucose, wat op zijn beurt weer zorgt voor een hogere insulineaanmaak.

HOOG INSULINE GEEFT GROTER RISICO OP VROEGE DOOD

Talrijke studies hebben aangetoond dat langdurig verhoogde insulinespiegels het risico op verschillende vormen van kanker enorm verhoogd.

Ook de kans op obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer neemt toe. In epidemiologische studies wordt therapie met hoge doses insuline in verband gebracht met een verhoogd risico op tal van andere zeer ernstige aandoeningen.

BEKIJK OOK: ‘Mensen met suikerziekte liggen al met 1 been in hun graf als ze niet bewegen en op hun voeding letten’