Deze zaken horen niet in je slaapkamer thuis als je goed wil slapen

Met het warme weer kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Een hele avond liggen woelen en dan maar uren naar je gsm of televisie in je kamer turen? We moeten je niet vertellen dat dat geen goed idee is. Hoe maak je van je slaapkamer een oase van rust?

Essentiële olie

De sfeer van een wellness mee naar huis nemen? Dat doe je uiteraard met essentiële olie. Alleen moet je wel even opletten welke olie je gebruikt in de slaapkamer.
Voor je een essentiële olie in je huis verspreidt, is het belangrijk dat je nagaat wat deze olie doet.

Sporthorloges

Stappentellers, sporthorloges, etc. Stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat we meer in beweging blijven en misschien af en toe zelfs wat vroeger in bed kruipen. Doe je horloge ’s nachts uit en leg het weg.

Een oud kussen

Kussens zijn super belangrijk voor een goede nachtrust. Ooit al wakker geworden met een stijve nek in een hotel? Zoja, dan is er waarschijnlijk maar één schuldige. Tegenwoordig kan je speciale kussens kopen die aangepast zijn aan je manier van slapen.

Klokken

Klokken en wekkers horen niet thuis op je nachtkastje. Of ze nu digitaal zijn of niet. Geven ze licht? Dumpen die handel. Het licht dat deze wekkers geven, zorgt er vaak voor dat je minder vast slaapt.

Eten

Niet eten in bed. Het is vies, vuil én vettig. Een late snack kan al eens gebeuren. Maar vieze geurtjes, kruimels en plekken zijn geen goede combinatie met een goede nachtrust.

Rommel

Oké, het is erg moeilijk om geen rommel te hebben in je slaapkamer. Iedereen heeft ergens wel een stoel waar kleren op hangen, enkele oude tijdschriften en wat spullen die je snel uit je handtas haalde. Maar het is het waard. Kamers die net en ordelijk zijn, stralen kalmte uit.

Alles wat je teveel doet nadenken

Hou over het algemeen afleiding uit je slaapkamer. Alles wat je kan doen piekeren of je gedachten kan doen afdwalen van slaap, moet weg. Leg bijvoorbeeld nooit sportmateriaal, rekeningen of spullen die je aan je werk doen denken in je slaapkamer. Deze zullen je alleen stress bezorgen.