fbpx
Deze voedingsgewoonten vreten je energie op

Behalve alcohol en tussendoortjes zijn er tal van voedingsgewoonten die energie vreten en je onnodig moe maken.

Wie vaak en veel alcohol drinkt, meer dan 20 glazen per week, voelt zich eerder moe dan mensen die geen of weinig alcohol drinken. Dat blijkt uit onderzoek.

In de onderzoeken naar verbanden tussen voeding en moeheid blijken ook tussendoortjes slecht te scoren. Mensen die regelmatig snacks eten tussen de maaltijden klagen volgens die onderzoeken vaker over moeheid.

Het geheim van een goede energievoorziening gedurende de dag ligt in een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Als je eet stijgt het glucosegehalte in je bloed. Het hormoon insuline brengt dat weer terug naar normale waarden. Het is de kunst om zo te eten dat de bloedglucosespiegel zoveel mogelijk op een normaal, gelijkmatig peil blijft. Dat heeft volgens voedingsdeskundigen een grote positieve invloed op je energiehuishouding.

Eet je ’s ochtends al veel slechte koolhydraten, zoals een witte boterham met zoet beleg en een glas fruitsap, dan vliegt de bloedglucosespiegel omhoog en probeert je lichaam dat weer te normaliseren. Dat kost je veel energie en het is nog ongezond ook.

Beter is het om ’s ochtends te beginnen met goede, langzame koolhydraten, zoals volkoren brood met kaas of pindakaas, of een ander vezelrijk ontbijt. Dat zorgt voor een geleidelijke stijging van de glucosespiegel en het houdt je darmen langer bezig.

Een ander voordeel van ’s ochtends (volkoren) granen eten is dat het je peil van stresshormonen laag houdt. Drink bij het ontbijt liefst een glas melk. Volgens recent onderzoek zorgt ook dat ervoor dat je de tijd tot de lunch makkelijker kunt overbruggen zonder te snacken.

Meer lifestylenieuws

Nieuwe modetrend: duivelse lippen

GFC NIEUWS- Een aantal vrouwen heeft naar verluidt een nieuwe cosmetische procedure uitgeprobeerd, de zogenaamde ‘ duivelse lippen’ of ‘octopus lippen’. Dikke mensen slanken het…

Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Extreme bevolkingstoename in India

Met 1,339 miljard inwoners is India nu het op een na grootste land ter wereld. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Hoe stoppen met slaapmiddelen?

Na langdurig gebruik stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen is niet gemakkelijk: vaak komen de problemen die werden weggedrukt op dat moment in alle hevigheid weer…

Mag je vrijen tijdens de menstruatie?

Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een heel taboe daarrond en vinden zowel mannen als vrouwen het…