fbpx

Deze plantaardige burger is het smakelijke alternatief voor vlees

Steeds meer mensen ruilen hun dagelijkse portie vlees in voor een plantaardig alternatief om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar wie denkt dat een vegetarische levensstijl bestaat uit overleven op sla en wortels heeft het mis. De voedingssector biedt steeds meer alternatieven aan, met als laatste toevoeging een plantaardige burger die smaakt naar vlees. Onmogelijk? Blijkbaar niet!

Vleesconsumptie heeft een grote impact op het milieu, met als resultaat een ecologische voetafdruk die blijft groeien. Toch zijn veel vleeseters bereid om op regelmatige basis dat sappige stuk vlees in te ruilen voor vegetarisch alternatief, maar laten we eerlijk zijn, van een smakeloos stukje tofu begin je nu niet meteen te watertanden.

Speciaal voor vleesliefhebbers wiens maag verlangt naar meer, maar die wel hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, bedacht voedselproducent Impossible Foods een plantaardige burger die de ervaring van een rundvleesburger nabootst.

De burger werd ontwikkeld in een labratorium en bestaat voor 100% uit plantaardige ingrediƫnten. In tegenstelling tot de reguliere veggieburger, ziet de Impossible burger er niet alleen beefy uit, ook de smaak, structuur en sappigheid zijn (bijna) niet te onderscheiden met die van een rundvleesburger.

De Impossible Burger is momenteel nog niet verbrijgbaar in Belgiƫ, maar Impossible Foods hoopt bij het einde van dit jaar 1.000 restaurants werelwijd te voorzien van dit sappige alternatief.(HLN.be)

Naar meer berichten...