fbpx

Deze health hacks voor de feestdagen gaan je gezondheid redden

Voor het feest

Laten we beginnen met de voorbereidingen van al die vreetavonden, kerstmarktbezoekjes en feestjes op het werk: stop pleisters in je handtas, want al lopen die schoenen nog zo gemakkelijk, na een hele avond kan het voelen alsof je op een bedje van spijkers wandelt.

Zorg er daarnaast voor dat je een vitaminepilletje of twee bij de hand houdt. Alcoholgebruik en korte nachten zijn funest voor je immuunsysteem en je wil niet na één kerstfeestje tot Nieuwjaar in bed liggen met griep. Zoek een supplement met veel vitamine C en zink, deze ingrediënten helpen je immuunsysteem een boost te geven. Gezond eten helpt uiteraard ook!

Op het feest

Je ziet er helemaal sexy uit en dit is jouw moment om te shinen en iedereen jaloers te maken. Maar om dit de hele maand door verschillende keren per week te kunnen doen, moet je wel goed voor jezelf zorgen.

Deze tip ken je waarschijnlijk al, maar hij is té belangrijk om hem hier nog eens te vermelden: drink tussen elke alcoholische versnapering een glas water. Dehydratie is een van grootste redenen waarom je intense koppijn hebt de volgende dag en dat wil je ten alle tijden voorkomen.

OOK INTERESSANT
Gebouwen pompgemalen na 20 jaar gerenoveerd

En dit doen we eigenlijk sowieso al, maar als er eten is op het feestje, eet het dan. Zo leg je een fond voor je ongetwijfeld overmatige drankgebruik en kan je er weer wat beter tegen. Zorg natuurlijk wel dat je niet te veel eet, daar wordt je lichaam ook niet blij van. Enne … als er groenten en fruit zijn, probeer daar dan ook van te eten in plaats van enkel kroketten op je bord te scheppen.

Na het feestje

Je hebt het overleefd, gefeliciteerd! Maar we zijn nog niet klaar: voordat je gaat slapen (leest: soort van knock out gaat met je kleren aan op bed) drink je nog een paar glazen water, óók als je helemaal geen dorst hebt. Het helpt om al die alcohol in je lijf weer af te breken en om je gedehydrateerde, uitgeputte lijf weer wat leven in te blazen zodat het klaar is voor het volgende feestje!