fbpx
Deze DNA-kandidaten bakten er niets van

Het is altijd interessant om te weten hoeveel stemmen een kandidaat heeft gehad. De meeste stemmen gingen naar Desi Bouterse van de NDP. Hij kreeg in Paramaribo 18.329 stemmen. Na hem volgden Chan Santokhi met 14416 stemmen en Jenny Simons (11.162).

We kunnen de lijst afmaken en meer namen opnoemen, maar wilt u ook niet weten welke kandidaten tijdens de verkiezingen van 2010 er niets van terecht brachten? In deze lijst zult u misschien uw vriend tegenkomen.

Hieronder enkele namen van kandidaten die minder dan 10 stemmen kregen in 2010. De volledige lijst krijgt u ook te zien.

10 stemmen

In totaal gaat het om 4 personen. Maar het opvallende in deze lijst zijn toch de kandidaten van DOE. De partij van Carl Breeveld dacht dat zij in Sipaliwini heel sterk stonden. Immers de vorige voorzitter had bergen werk verzet in het dorp Kwamalasemutu. Maar hun kandidaat stelde teleur. Remi Koepoeroe kreeg precies 10 stemmen. In Paramaribo zou een andere DOE- kandidaat opmerkelijk laag scoren. Elvi Sodirijo kreeg net als Koepoeroe ook 10 stemmen. We noemen ze ‘Brothers in Score”.

9 stemmen

PVRS was in 2010 een vrijwel onbekende partij en onbekend maakt onbemind. Maar toch waren er een paar die het waagden. Wie weet zou het toch lukken. Tetcha Soesman, een jongedame waagde de kans. Ze kreeg maar 9 stemmen. Maar ze was niet alleen. Haar collega-kandidaat Burnithia Prijor scoorde hetzelfde.

We springen naar 7 stemmen. Daar zien we een bekende Surinamer/vakbondsman. Misschien moeten we ‘bekend’ schrappen. Want Donovan Grep kreeg precies 7 stemmen. Lucky seven? Hij stond in 2010 op de lijst van de Volksalliantie.

Een andere opmerkelijke naam op de Volksalliantielijst is die van Krish Badal. Hij is de man van Paramaribo Security. Een van de grootste security bedrijven in Suriname. Vreemd genoeg stemden bitter weinig mensen op de man. Hij kreeg welgeteld 5 stemmen achter zijn naam. Waarom stemden zijn eigen werknemers niet op hun baas? Interessant. Bij 5 stemmen denk je aan: man, vrouw, twee kinderen en een mati(vriend).

Bij 2 stemmen denk je aan de kandidaat en zijn vrouw. Vraag het aan Dilipkoemar Sobnath hij kreeg twee stemmen.

Wan kodo sten( een stem)

Bestaat het? Ja het is waar! Tijdens de verkiezingen van 2010 kreeg een kandidaat slecht 1 stem. Ja u hebt goed gelezen. Wan sten.

Die twijfelachtige eer kreeg niemand minder dan Vanessa Green. Op stembureau 77 in Paramaribo Centrum zien we dat 1 persoon op Green stemt. Is zij het? We zullen het nooit weten, maar we mogen toch aannemen dat elke kandidaat op zichzelf stemt? Feit is dat mevrouw Green de geschiedenis in gaat als de kandidaat waarop niemand behalve zijzelf stemde.

Gregory Rijssen

Top 10

Bron: http://www.verkiezingen.sr/wp-content/uploads/2014/11/CHS-Verslag-2010.pdf

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.