fbpx
Dew Sharman wordt vicevoorzitter DNA, Gajadien fractieleider coalitie

GFC NIEUWS- Op zondag 28 juni is het dagelijks bestuur van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) in vergadering bijeengekomen en definitieve besluiten genomen over de invulling van functies in De Nationale Assemblee.

Met het mandaat van het hoofdbestuur van de VHP en na uitvoerig en goed overleg met Ronni Brunswijk, zijn besluiten genomen over de invulling van de functie van fractieleider van de coalitie. Asiskumar Gajadien, lid van DNA, is bereid gevonden de functie van fractieleider van de coalitie op zich te nemen.

Voorts is unaniem besloten dat het lid van De Nationale Assemblee, Dew Sharman, als enige kandidaat voor de functie van ondervoorzitter van De Nationale Assemblee door de gezamenlijke coalitie zal worden voorgedragen.

De VHP kijkt uit naar een unanieme verkiezing van Sharman als ondervoorzitter van DNA. Krishna Mathoera was getipt voor de functie van vicevoorzitter van DNA, maar heeft aangegeven geen belangstelling te hebben voor deze functie.

De VHP is ervan overtuigd dat met deze invulling en de voordrachten de partij op een constructieve, maar kritische wijze, voort zal gaan een positieve bijdrage te leveren aan het parlementaire werk in de vertegenwoordiging van het Volk van Suriname.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…