fbpx

Dew Sharman: ‘Pe a moni de? Fa a moni du fasi?’

“Corruptie en wanbeleid zorgen ervoor dat een groot deel van het volk zich afvraag ‘pe den dalla e go? Hoe komt het dat onze dollars verdampen? Zij stelt terecht de vraag ‘pe a moni de? De bevoegde autoriteiten én aan de macht zijnde politici houden de kaken op elkaar, terwijl de samenleving in de ban is van de door de Nederlandse autoriteiten in beslag genomen euro’s”, zegt VHP-parlementariër Dew Sharman.

In een comité-generaal probeert de regering volgens Sharman zich van alles te verschonen en zegt zij dat Nederland ongegrond beslag heeft gelegd op deze gelden. “Wel regering, indien u denkt dat u het gelijk aan uw zijde heeft, waarom procedeert u dan niet tegen Nederland? Afwentelen met dat het om politieke motieven gaat, snijdt geen hout. Wellicht zult u dit argument als politieke propaganda gebruiken om de samenleving te misleiden. Dat terwijl deze issue met goed leiderschap zakelijk en nuchter benaderd moet worden”.

BEKIJK OOK
Hernieuwbare energie hoog op agenda regionale conferentie

Volgens het DNA-lid moeten alle legale middelen aangewend worden om de gelden los te krijgen.” U moet uw huiswerk maken en goed ook. De banken moeten de herkomst van de gelden goed verantwoorden. Wanneer dit niet gebeurt, plaatst u het land in een verwijtbare positie. In een periode met zoveel drugsdroppings, liggen de verdenkingen over illegale praktijken in de legale bancaire circuit voor de hand. Het ligt daarom aan onze autoriteiten om hier te lande de zaak goed uit te zoeken en de samenleving omstandig te informeren. De samenleving heeft recht op harde gedegen informatie. Anders zullen de consequenties niet te overzien zijn. Regering vertel ons fa a moni du fasi”, aldus Sharman.(GFC)