fbpx
Deskundigen gaan in op euro- en dollarproblematiek

KennisKring houdt dinsdag een discussieavond over onze euro- en dollarproblematiek.

Als gastsprekers zullen optreden: Winston Ramautarsing, ontwikkelingseconoom tevens voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname en Swami Girdharie, ontwikkelingseconoom en ook bestuurslid van de VES.

Sinds er euro 19.5 miljoen in beslag is genomen door Nederland, is er een schaarste aan US dollars ontstaan bij zowel de banken als de cambio’s. Recent is de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname naar Nederland afgereisd om de zaak op te lossen.

Enkele aanhoudingen met grote valutabedragen leren dat het lucratief is om euro’s in het buitenland te wisselen en grote winsten te maken. Het Surinaamse ondernemerschap heeft het erg moeilijk. Advocaten zij nu ingeschakeld om middels een rechtsproces de euro 19.5 miljoen terug te krijgen.

De Bankiersvereniging heeft ook zijn zegje gedaan. De cambiohouders zijn moe als zwarte schaap uitgemaakt te worden. De VES heeft suggesties aangedragen om uit de valutarecessie te geraken.

Ondanks grote delen van de samenleving nog steeds niet aan de US dollars kunnen komen en ook hoge percentages moeten betalen aan bankkosten lijkt de zaak geen einde te hebben. Daarom heeft KennisKring gemeend de VES uit te nodigen hun visie te presenteren.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.