fbpx

Desi Bouterse met rust laten en rechtszaak afblazen om samenlevingsonrust te voorkomen

INGEZONDEN- Voormalig president Desi Bouterse moet met rust gelaten worden en de lopende rechtszaak kan worden geseponeerd.

Het is een heilloze en kostbare weg om alles in het werk te stellen, Bouterse in de gevangenis te krijgen. Een ieder met gezond verstand weet dat het nooit zal lukken om hem daadwerkelijk achter de tralies te krijgen en houden, in het geval hij weer schuldig wordt bevonden door de rechters.

De consequenties die het opsluiten met zich zouden kunnen meebrengen voor de Surinaamse samenleving moeten beslist niet gebagatelliseerd worden. Ik ben bovendien erg benieuwd wie in Suriname het lef zal hebben om hem op te halen.

Het is die bijzondere reden geweest waarom president Ronald Venetiaan er steeds voor gekozen heeft om de gang naar de rechtszaal doelbewust te traineren.

Als pragmaticus wist hij als geen ander dat er grote sociale onrust of erger in Suriname zou ontstaan wanneer Bouterse officieel schuldig zou worden bevonden en achter slot en grendel geplaatst. Venetiaan koos voor rust en stabiliteit en niet voor een volksopstand.

BEKIJK OOK
Oma waarschuwt voor gevolgen tropische cycloon in Suriname

Desi Bouterse kan nog steeds rekenen op een enorme aanhang. Hij is voorzitter van de op een na grootste politieke partij met 16 zetels. Een deel van de zogeheten “Boutisten” is zelfs bereid hun leven voor hem te geven en schuwen daarbij geen geweld om hem te verdedigen, dat verklaren ze openlijk op sociale media.

Het lijkt mij daarom erg verstandig om dezelfde route van rust te bewandelen, het Venetiaan tracé, om zo mogelijke samenlevingsonrust of erger te voorkomen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK:  Desi Bouterse dankbaar zijn voor bouw Wanica ziekenhuis, volgens sommigen het Bouterse ziekenhuis