fbpx
Desi Bouterse met rust laten en rechtszaak afblazen om samenlevingsonrust te voorkomen

INGEZONDEN- Voormalig president Desi Bouterse moet met rust gelaten worden en de lopende rechtszaak kan worden geseponeerd.

Het is een heilloze en kostbare weg om alles in het werk te stellen, Bouterse in de gevangenis te krijgen. Een ieder met gezond verstand weet dat het nooit zal lukken om hem daadwerkelijk achter de tralies te krijgen en houden, in het geval hij weer schuldig wordt bevonden door de rechters.

De consequenties die het opsluiten met zich zouden kunnen meebrengen voor de Surinaamse samenleving moeten beslist niet gebagatelliseerd worden. Ik ben bovendien erg benieuwd wie in Suriname het lef zal hebben om hem op te halen.

Het is die bijzondere reden geweest waarom president Ronald Venetiaan er steeds voor gekozen heeft om de gang naar de rechtszaal doelbewust te traineren.

Als pragmaticus wist hij als geen ander dat er grote sociale onrust of erger in Suriname zou ontstaan wanneer Bouterse officieel schuldig zou worden bevonden en achter slot en grendel geplaatst. Venetiaan koos voor rust en stabiliteit en niet voor een volksopstand.

Desi Bouterse kan nog steeds rekenen op een enorme aanhang. Hij is voorzitter van de op een na grootste politieke partij met 16 zetels. Een deel van de zogeheten “Boutisten” is zelfs bereid hun leven voor hem te geven en schuwen daarbij geen geweld om hem te verdedigen, dat verklaren ze openlijk op sociale media.

Het lijkt mij daarom erg verstandig om dezelfde route van rust te bewandelen, het Venetiaan tracé, om zo mogelijke samenlevingsonrust of erger te voorkomen.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…