fbpx

Desi Bouterse had veel meer gevoel voor het armoedige Surinaamse volk

INGEZONDEN- Niemand kan het ontkennen dat onze vorige president Desi Bouterse veel slapeloze nachten heeft gehad bij het nemen van ingrijpende besluiten die slecht zouden uitpakken voor het armoedige deel binnen de samenleving.

Het heeft er anderzijds veel van dat de nieuwe Surinaamse machtselite zich tot nu toe geen moment heeft bekommerd om de consequenties die hun wisselkoersbeleid heeft op de armoedige groepen.

Dat er met hun actie een schandalige aanslag wordt gepleegd op de waarde van het toch al povere SRD- loon en daarmee de koopkracht van de gemiddelde burger laat ze volledig koud.

Zij hebben zelf een flink gegarandeerd maandsalaris met daarbovenop nog tal van geldverslindende en overbodige privileges.

Het is ongetwijfeld zo dat Desi Bouterse zich tijdens zijn presidentschap veel meer zorgen maakte over de armzalige groepen die met pijn en moeite hun hoofd boven water kunnen houden. Hij was en is een man van het volk!

Dat kan van de huidige machtselite helaas niet worden beweerd. Genadeloos hebben zij eraan meegewerkt dat de Surinaamse dollar officieel en abrupt in waarde werd gehalveerd.

OOK INTERESSANT
Wervelende dans- zangoptredens en boekoverhandigingen tijdens Apravasi Milan

Alle tekenen wijzen erop dat deze elite machtsgroep niet wilde dat de wisselkoersen omlaag gingen en er alles aan hebben gedaan om de SRD zo gauw dat kon enorm te devalueren.

Een ieder in het economisch veld weet dat de belangen van een kapitalistische machtige elitegroep geen belang had in een sterkere Surinaamse munt. Wij werden binnen een klap dus officieel armer gemaakt met de devaluatie!

Er mag gerust geconcludeerd worden dat de huidige machtshebbers minder snel de belangen van de kleine man primair zullen stellen.

Dit in schril contrast met Desi Bouterse die zich in honderden bochten probeerde te wringen om het arme volk niet nog meer financieel en mentaal te belasten.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Ashwin Adhin wordt ooit de nieuwe president van de Republiek Suriname