Desi Bouterse dankbaar zijn voor bouw Wanica ziekenhuis, volgens sommigen het Bouterse ziekenhuis

INGEZONDEN- Een heleboel mensen hadden kritiek op de toenmalige president van Suriname Desi Bouterse toen er een aanvang werd gemaakt met de bouw van het Wanica ziekenhuis.

Maar ongeacht welke politieke voorkeur je ook hebt, er mag nu eerlijk worden toegegeven dat wij hem dankbaar hiervoor mogen zijn.

Als Desi Bouterse dit project niet had doorgezet, hadden wij heden ten dage een serieus probleem gehad met het opvangen en behandelen van COVID-19- patiënten.

Elke gezondheidswerker zou kunnen beamen dat de andere ziekenhuizen over onvoldoende capaciteit beschikken en overige zorg nog meer in het gedrang zou komen indien dit hospitaal niet was opgezet. Wij zouden flink de pineut zijn.

OOK INTERESSANT
Drie gewonden, waaronder een baby van 7 maanden, bij verkeersongeval

Het blijkt dat ons voormalig staatshoofd met het neerzetten van het Wanica ziekenhuis de Surinaamse gemeenschap een zeer goede dienst heeft bewezen.

Er zijn een aantal mensen binnen mijn familiekring dat het ziekenhuis zelfs een andere naam heeft gegeven: het Desi Bouterse ziekenhuis. Dat er een officiële naamsverandering zal worden doorgevoerd voor deze ziekeninrichting waag ik te betwijfelen.

OOK INTERESSANT
Arbeider in Suriname gearresteerd voor verduistering van forse geldbedragen

Maar dat wij hem dankbaar mogen zijn voor de bouw van het Wanica ziekenhuis, een cadeau voor de hele gemeenschap, daar mogen wij nu wel degelijk aan herinnerd worden.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Het Staatsziekenfonds als pleger van langzame genocide