fbpx
Dertiende CEO Talk VES over mijnbouwsector

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) houdt op woensdag 17 februari in de Ballroom van Hotel Krasnapolsky de dertiende CEO Talk. Bij de CEO Talks komt een succesvolle ondernemer/manager aan het woord die haar ondernemingservaringen deelt. Tevens wordt de bijdrage van de onderneming aan de Surinaamse economie belicht.

De spreker op deze CEO Talk is Michael Naarendorp, directeur van Nana Resources NV. Nana Resources NV is een Surinaams bedrijf dat sinds 1992 actief is in de mijnbouwsector in Suriname. Nana’s belangrijkste werkzaamheden bestaan uit de exploitatie naar en exploitatie van edelmetalen, in het bijzonder goud. Het bedrijf functioneert tevens als adviseur voor andere bedrijven die actief zijn in deze sector of dit overwegen.

De VES houdt deze activiteit omdat zij ervan uitgaat dat de ontwikkeling van een land nauwe correlatie vertoont met de ontwikkeling van het midden en kleinbedrijf in dat land en dan ook stimulering behoeft om verder te groeien. Kleine en middelgrote bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren en versterken van de verdiencapaciteit van een land.

Die bedrijven leveren als groep, in landen waar deze goed ontwikkeld is, relatief de grootste bijdrage aan werkgelegenheid, de groei van het Bruto Binnenlands Product en productinnovatie. De VES meent dat het delen van ervaringen met anderen één van de mogelijkheden is om het midden en kleinbedrijf oftewel het ondernemerschap te stimuleren.

Ondernemers die innovatief en succesvol willen zijn, delen hun ervaringen met andere personen , die mogelijkerwijs ook willen ondernemen of reeds ondernemen. De VES wil met de CEO Talks een platform creëren voor jonge en/of aspirant ondernemers om hun aspiraties en inventiviteit te stimuleren en om zicht te krijgen op succesfactoren en mogelijke valkuilen in het zaken doen.

 

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…