fbpx

Derde verdachte aangehouden in zaak diefstal fotocamera, 18-jarige en tussenpersoon vrij

De politie van Livorno heeft de 31-jarige Lucien B. aangehouden en in verzekering gesteld voor zijn betrokkenheid bij de diefstal van een fotocamera uit een voertuig dat geparkeerd was aan de Sir Winston Churchillweg. Na zijn daad benaderde hij ene D. met het verzoek een koper voor het toestel te zoeken. Deze tussenpersoon bracht hem naar de 18-jarige Latrell H. die het toestel vervolgens via Facebook ten verkoop aanbood.

De eigenaar van het toestel had inmiddels aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Toen enkele vrienden zagen dat een soortgelijk toestel te koop werd aangeboden namen zij contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.

BEKIJK OOK
Asabina blijft tot na verkiezingen 2025 politieke kar BEP trekken

Latrell werd als verdachte aangemerkt en aangehouden. Hij verklaarde dat ene D. hem heeft gevraagd een koper te zoeken voor het toestel. Op zijn aanwijzing werd D. opgespoord en in de vroege ochtend van vrijdag 8 juni aangehouden.

Aan de hand van zijn verklaring werd Lucien dezelfde dag aangehouden en in verzekering gesteld. Latrell en de tussenpersoon D. mochten daarna naar huis.(GFC)