fbpx

Derde sessie ondertekening ‘Verklaring van Paramaribo’ in teken IDAHOT2018

Vertegenwoordigers van het Surinaamse bedrijfsleven zullen vandaag in een derde ronde de ‘Verklaring van Paramaribo’ ondertekenen. In de Verklaring zijn stappen aangegeven die bedrijven een houvast bieden om discriminatie en uitsluiting van groepen, met name de LGBT-gemeenschap, tegen te gaan met als uiteindelijk doel dat LGBT-werknemers dezelfde rechten krijgen als hun heteroseksuele collega’s.

De Verklaring is één van de uitkomsten van Workplace Pride-conferentie van 9 juni 2016, die werd georganiseerd door PAREA, de vereniging voor gay professionals in Suriname. Bij de eerste twee rondes hebben inmiddels 30 organisaties de verklaring ondertekent.

BEKIJK OOK
President Santokhi kijkt uit naar goed verloop parade en defilé

Jaarlijks wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Dit gebeurt op de Internationale dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei.

PAREA heeft voor haar activiteit dit jaar de derde tekeningssessie van de “Verklaring van Paramaribo” (VVP) geplaatst in het teken van IDAHOT2018. Reden hiervoor is omdat er dit jaar op 18 mei de internationale World Place Pride (WPP) Conferentie in samenwerking met IDAHOT plaatsvindt in Amsterdam. PAREA zal worden vertegenwoordigd op deze conferentie.(GFC)