fbpx
Derde repatriatievlucht uit Nederland op 17 mei

GFC NIEUWS- Suriname is zo ver om de volgende groep ingezetenen naar huis te halen.

Op zondag 17 mei wordt de derde repatriatie vlucht, met 320 repatrianten uit Nederland en India verwacht. Deze vlucht word uitgevoerd door de KLM. Er zal gewerkt worden met de passagierslijsten van het Surinaamse consulaat in Nederland.

De repatriatie van 11 mei vanuit Guyana is op verzoek van het diplomatiek in Guyana uitgesteld. De vaart is verschoven naar donderdag 14 mei. De Guyanese ingezetenen zullen via de Canawaima veerverbinding teruggebracht worden naar huis. Verwacht wordt dat er 23 reizigers aan boord zullen zijn.

Ook is er door Frans-Guyana toestemming verleend om een repatriatievaart uit te voeren op dinsdag 12 mei 2020, om Franse ingezetenen richting huis te vervoeren. Vanwege het grote aantal personen dat terug wil naar Frans-Guyana, zal het veer meerdere keren moeten varen.

Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR verzekerd dat er een evenwicht is tussen de mensen die in quarantaine gaan en die eruit gaan. “Zo houdt de staat de repatriatie beheersbaar”, zei de NCCR-coördinator. Momenteel zijn er in 12 faciliteiten 513 personen, inclusief 93 buitenlanders, in quarantaine.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…