fbpx

Derde repatriatievlucht uit Nederland op 17 mei

GFC NIEUWS- Suriname is zo ver om de volgende groep ingezetenen naar huis te halen.
Op zondag 17 mei wordt de derde repatriatie vlucht, met 320 repatrianten uit Nederland en India verwacht. Deze vlucht word uitgevoerd door de KLM. Er zal gewerkt worden met de passagierslijsten van het Surinaamse consulaat in Nederland.
De repatriatie van 11 mei vanuit Guyana is op verzoek van het diplomatiek in Guyana uitgesteld. De vaart is verschoven naar donderdag 14 mei. De Guyanese ingezetenen zullen via de Canawaima veerverbinding teruggebracht worden naar huis. Verwacht wordt dat er 23 reizigers aan boord zullen zijn.
Ook is er door Frans-Guyana toestemming verleend om een repatriatievaart uit te voeren op dinsdag 12 mei 2020, om Franse ingezetenen richting huis te vervoeren. Vanwege het grote aantal personen dat terug wil naar Frans-Guyana, zal het veer meerdere keren moeten varen.
Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR verzekerd dat er een evenwicht is tussen de mensen die in quarantaine gaan en die eruit gaan. “Zo houdt de staat de repatriatie beheersbaar”, zei de NCCR-coördinator. Momenteel zijn er in 12 faciliteiten 513 personen, inclusief 93 buitenlanders, in quarantaine.

BEKIJK OOK
Jaarrede president op 29 september