fbpx
Derde grote olievondst voor Surinaamse kust

GFC NIEUWS- Apache en Total hebben vandaag een grote olie-ontdekking bekendgemaakt in de Kwaskwasi-1 boorput voor de kust van Suriname, in blok 58.

Apache en Total hebben beide een werkbelang van 50%. De put werd geboord met het boorschip The Noble Sam Croft.

De ontdekking is gedaan in Kwaskwasi-1 op een diepte van ongeveer 6645 meter. Voorlopige resultaten duiden op ten minste 278 meter aan olie en gascondensaat. In Blok 58 zijn ook de twee eerdere ontdekkingen gedaan in de Sapakara West en Maka Central putten.

Direct na de operaties in de Kwaskwasi-1 put, zullen voorbereidingen gedaan worden voor een vierde boring in blok 58, in de Keskesi put, dat ongeveer 14 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 ligt.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.