fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Derde Covid-19-tent op terrein Residence Inn

GFC NIEUWS- Een derde Covid-19-tent wordt opgezet op het tennisveld van Residence Inn in Paramaribo.
Het afgelopen weekend was men druk bezig om de tent gereed te krijgen, blijkt uit foto’s die op social media worden gedeeld.
Minister Amar Ramadhin zei afgelopen week al dat de isolatieplekken vol raken en er druk wordt uitgekeken naar meer plekken. De tent op het terrein van het regionaal Ziekenhuis Wanica is intussen ook vol.
Zondag werden 40 nieuwe besmettingen genoteerd; een lichte daling ten opzichte van zaterdag en vrijdag. Maar de druk op het personeel en de faciliteiten neemt niet af, vanwege een tekort aan zorgpersoneel en isolatieruimten.
Vanaf 13 december nemen de besmette gevallen wederom toe, als afgegaan wordt van de data waarop men gediagnosticeerd is.
Als wordt uitgegaan van de data waarop men ziek is geworden, dan blijkt de toename rond 28 november begonnen te zijn. In principe werden steeds meer mensen ziek rond 20 november, zei dokter Ingrid Krishnadath vorige week.
Zij merkt op dat ondanks meer mensen ziek worden zij weigeren om zich te laten testen of te laat hiervoor kiezen. Ze benadrukt dat men meestal twee dagen voordat klachten optreden al besmettelijk kan zijn voor anderen.
Verder voegt de epidemioloog eraan toe dat er voor december al tweemaal zoveel actieve gevallen zijn als voor heel november.
De positivity rate van COVID-19 in Suriname is voor de maand december al op 11.4 procent. Dit percentage is volgens epidemioloog Ingrid Krishnadath veel meer dan de 5% waarnaar nationaal wordt gestreefd en hoger dan het percentage van 10% dat internationaal gehanteerd wordt.
Foto: Facebook Klaas Anthonio