fbpx

Demonstraties in India nadat 19-jarige tiener omkwam na groepsverkrachting

GFC NIEUWS- Een Indiase vrouw, afkomstig uit de laagste sociale groep van het land, is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van een groepsverkrachting.
Honderden mensen in New Delhi besloten te demonstreren bij het ziekenhuis waar het slachtoffer lag.
In India is sprake van een reeks gruwelijke misdaden tegen vrouwen. Het land heeft de reputatie een van de onveiligste landen voor vrouwen en meisjes te zijn, vanwege de vele verkrachtingen. Volgens de regering vindt er elk kwartier een verkrachting plaats in India. Dat stelden ze op basis van gegevens uit 2018.
“Er is nagenoeg geen bescherming voor vrouwen. Criminelen begaan openlijk misdaden”, klaagde Priyanka Gandhi Vadra, leidster van de Congrespartij op Twitter. Ook gaf ze aan dat ze de vader van het meisje sprak alleen maar gerechtigheid wil voor zijn kind. Ze roept op tot het aftreden van Yogi Adityanath, de chief minister van de deelstaat waarin het meisje woonde.
In september vielen meerdere mannen het 19-jarig meisje aan. Ze werd verkracht in een veld in de buurt van haar huis, zo’n 100 kilometer van New Delhi, meldden de autoriteiten. De politie heeft vier mannen aangehouden. In het weekend werd het slachtoffers naar een ziekenhuis in New Delhi gebracht, waar ze uiteindelijk overleed.
Honderden demonstranten botsten gisteren voor het ziekenhuis waar de vrouw overleed met de politie en hielden het verkeer op. Dalits, die helemaal onderaan de ladder van het officieel verboden Indiase kastesysteem staan, klagen dat zij nog steeds gediscrimineerd worden. Activisten van het Bhim-leger, een partij die opkomt voor de rechten van kastelozen, riepen leuzen bij het mortuarium van het ziekenhuis waar het slachtoffer lag.

BEKIJK OOK
Bilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland