fbpx

Democraat maakt forse draai rond seksschandalen: ‘Niet meer zeuren over seksueel wangedrag’

Democraat Doug Jones hamerde in de verkiezingsstrijd voor een zetel in de Amerikaanse Senaat hard en consequent op de beschuldiging dat zijn Republikeinse tegenstander Roy Moore in 1979 seks had gehad met een meisje van 14.

Nadat hij de verkiezing had gewonnen, toonde hij zich niet erg consequent: het moest nou maar eens afgelopen zijn met het gezeur over het vermeende seksuele wangedrag van Donald Trump, vindt hij.

De 70-jarige Moore zou op zijn 32e, dus bijna 40 jaar geleden, “seksueel contact” gehad hebben met de toen 14 jaar oude Leigh Corfman.

De vrouw vertelde onlangs, toen de verkiezingscampagne in volle gang was, dat zij met Moore was meegegaan naar zijn woning. Daar zou zich het een en ander hebben afgespeeld, maar het zou niet tot penetratie zijn gekomen.

 

39F747F400000578 3914012 image a 9 1478540467720 | GFCVervolgens meldden zich Wendy Miller, Debbie Wesson Gibson (die enkele jaren terug gewerkt zou hebben als tolk gebarentaal voor Hillary Clinton en Joe Biden) en Gloria Thacker Deason, die als tiener door Moore zouden zijn benaderd.

BEKIJK OOK
Renovatie Quba moskee uit fonds ‘Sociale noden en projecten’ Kabinet President

In mei 2016 werd een civiele zaak tegen Donald Trump in Californië op technische gronden verworpen. Volgens Katie Johnson (foto rechts) zou zij als 13-jarig meisje door Trump zijn verkracht.

Dat zou gebeurd zijn op een van de beruchte seksfeesten van miljardair en veroordeeld pedofiel Jeffrey Epstein.

De zaak werd in juni 2016 opnieuw aanhangig gemaakt in New York en in november 2016 na “ernstige bedreigingen” ingetrokken door de klaagster.

Trump werd daarna door een vrij groot aantal vrouwen beschuldigd van seksueel molest.

Doug Jones vindt dat de kiezer reeds heeft laten weten niet geïnteresseerd te zijn in eventuele seksuele vergrijpen van Trump en zegt dat de aantijgingen niet zouden mogen leiden tot zijn afzetting.