Delvano Anakaba doodgeschoten op fabrieksterrein Cobo, bedrijfswachter en militair ingesloten

GFC NIEUWS- Delvano Anakaba is de persoon die woensdagavond werd doodgeschoten op het fabrieksterrein van Cobo te Paranam.
Toen de politie op de locatie arriveerde trof zij een menigte voorop het bedrijfsterrein aan en achterop het terrein het levenloze lichaam van de jongeman.
Op een gegeven moment werd een aantal personen in de menigte gewelddadig en werden de twee aanwezige politie ambtenaren bedreigd, meldt de PR van het KPS. De menigte wilde de politiewagen bekogelen met harde voorwerpen.
De twee politieambtenaren trokken zich terug in de prowagen en werd gelijk om assistentie gevraagd.
Voordat de politie assistentie ter plaatse was, stichtten criminele elementen in de menigte onder andere bedrijfsvoertuigen van Cobo in brand. Ook het gebouw werd in brand gestoken. Verder heeft men onder andere airco-units en ramen van het gebouw kapot geslagen.
Het lukte de plaatselijke politie, met ondersteuning van andere politie-eenheden, om de uit de hand gelopen situatie te normaliseren, terwijl de brandweer het vuur bluste. Door het kordaat optreden van de brandweerlieden is voorkomen dat er een grote brand is ontstaan.
Uit het voorlopig politie onderzoek is naar voren gekomen dat vaak diefstallen worden gepleegd bij het bedrijf, alwaar men schroot opslaat ter verwerking van andere producten.
In de vooravond heeft een wachter van het bedrijf Delvano en nog een andere man op het bedrijfsterrein gezien. Delvano en zijn metgezel waren vermoedelijk van plan om spullen weg te nemen van het terrein.
De wachter, die een illegaal jachtgeweer bij zich had, heeft daarmee in de richting van Delvano en zijn metgezel geschoten. Delvano werd dodelijk geraakt.
De wachter werd naderhand door personen uit de menigte zwaar mishandeld en ligt ter verpleging in een ziekenhuis.
Hangende het onderzoek is de wachter in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van doodslag en illegaal vuurwapenbezit.
De persoon die de wachter het jachtgeweer heeft gegeven, is inmiddels door de politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Hij is militair van beroep en is daardoor overgedragen aan de Militaire Politie om het deel van het onderzoek met betrekking tot het illegaal jachtgeweer te onderzoeken.
Het ontzielde lichaam van Anakaba en het jachtgeweer zijn in beslag genomen.
Nadere berichten volgen.

Overige berichten