Deltavariant verspreidt zich binnen Surinaamse gemeenschap

GFC NIEUWSREDACTIE- </strong Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname deelt mee dat vanuit de surveillance ten aanzien van de COVID-19-varianten, er vastgesteld is dat er momenteel een verspreiding van de Delta variant van het coronavirus plaatsvindt binnen de gemeenschap.

Er zijn in de afgelopen twee weken vier gevallen vastgesteld, waarvan bij twee niet duidelijk is waar deze het virus hebben opgelopen.

De Deltavariant verspreidt zich sneller en heeft een kortere incubatietijd. Van de vier gevallen waren drie gevaccineerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

Het ministerie benadrukt de ernst van de situatie en wijst eenieder nogmaals erop zich te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen, waaronder de MoHaNa-regels.

Internationaal ziet men dat de COVID-19-gevallen besmet met de Delta variant ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaker tot een milde aandoening.

Om een ernstig ziekteverloop te voorkomen is het daarom van groot belang dat men gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten