fbpx

Delegatie uit Indonesië op bezoek bij Sport- en Jeugdzaken

GFC NIEUWS- De ad-interim minister van Sport- en Jeugdzaken, Edgar Dikan, heeft een delegatie uit Indonesië onder leiding van de vicevoorzitter van het Parlement, Utut Adianto, ontvangen.

De ambassadeur van Indonesië in Suriname, Juliang Pujianto en 9 parlementsleden van Indonesië maakten ook deel uit van het bezoek dat dinsdag heeft plaatsgevonden.

Tijdens dit beleefdheidsbezoek kwam de samenwerking met Suriname, voornamelijk het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, aan de orde.

Vice voorzitter Pujianto was zeer ingenomen met de ontvangst en het verloop van het bezoek. Hij gaf aan dat er samen nagegaan moet worden op welke gebieden de relatie kan worden uitgediept.

De delegatie toonde bewondering voor de manier waarop Surinaamse sporters worden voorbereidt op regionale en internationale podia.

Pujianto heeft de mogelijkheid aangeboden om jonge schakers van Suriname in Indonesië op te leiden, gezien hij een sterke schaakachtergrond heeft. Hij is de mening toegedaan dat er met sporten niet alleen geweldige prestaties kunnen worden behaald, maar dat het ook de banden tussen verschillende culturen versterkt.

BEKIJK OOK
Lijk vermiste man aangespoeld nabij aanmeersteiger Vabi

De vicevoorzitter gaf verder aan dat er naast schaken naar andere mogelijkheden wordt gekeken, om technische deskundigheid ter beschikking te stellen.

Minister Dikan was blij met het aanbod om jonge schakers op te leiden. In 2015 was er reeds een samenwerking, waarbij coaches van Indonesië ter beschikking werden gesteld voor de badminton en pencak silat sport in Suriname.

De minister benadrukte dat de relatie geïntensiveerd zal worden door in te spelen op het aanbod van de vicevoorzitter en er zal verder nagegaan worden welke gebieden samen kunnen worden ontwikkeld, in overleg met de desbetreffende actoren.

Op jeugdgebied is er een verzoek gedaan om te kijken naar mogelijkheden voor institutionele versterking van de jongeren.