fbpx
Delegatie S&J bezoekt Kabalebo

Een delegatie van het ministerie van Sport & Jeugdzaken (S&J) bracht afgelopen weekend een werkbezoek aan het bestuursressort Kabalebo.

Het doel van het bezoek onder leiding van de onderdirecteur Jeugdzaken, Mitchell Kisoor, was op de eerste plaats het informeren van de districscommissaris en het traditioneel gezag over de aanleg van een kunst grasmat. Daarnaast is ook een technische opname van de locatie waar de grasmat zal komen te staan gedaan.

Het ligt in de bedoeling dat in het dorp Section een kunstgrasveld wordt aangelegd. Voornamelijk de schooljeugd van Kabalebo zal van dit sportveld gebruik moeten maken. Tussen 8 uur en 1 uur zal dit veld kosteloos beschikbaar zijn voor de schooljeugd, van 4 uur tot 7 uur voor alle jeugd in het gebied ook kosteloos en in de avonduren mag het veld verhuurd worden voor overage sporters.

Voorafgaand aan dit project moest er een stichting van locale participanten in het leven worden geroepen die het beheer van het veld op zich zal moeten nemen. Daarnaast zullen er nog 20 mensen worden getrained tot worldcoach. Deze mensen zullen de jongeren trainen, begeleiden en opvoeden in basic life skills.

De werkgroep heeft met de stichting ook gesprekken gevoerd.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.