fbpx

Delegatie S&J bezoekt Kabalebo

Een delegatie van het ministerie van Sport & Jeugdzaken (S&J) bracht afgelopen weekend een werkbezoek aan het bestuursressort Kabalebo.

Het doel van het bezoek onder leiding van de onderdirecteur Jeugdzaken, Mitchell Kisoor, was op de eerste plaats het informeren van de districscommissaris en het traditioneel gezag over de aanleg van een kunst grasmat. Daarnaast is ook een technische opname van de locatie waar de grasmat zal komen te staan gedaan.

Het ligt in de bedoeling dat in het dorp Section een kunstgrasveld wordt aangelegd. Voornamelijk de schooljeugd van Kabalebo zal van dit sportveld gebruik moeten maken. Tussen 8 uur en 1 uur zal dit veld kosteloos beschikbaar zijn voor de schooljeugd, van 4 uur tot 7 uur voor alle jeugd in het gebied ook kosteloos en in de avonduren mag het veld verhuurd worden voor overage sporters.

BEKIJK OOK
Suriname uitgekozen voor Sustainable Pineapple Value Chain Development project

Voorafgaand aan dit project moest er een stichting van locale participanten in het leven worden geroepen die het beheer van het veld op zich zal moeten nemen. Daarnaast zullen er nog 20 mensen worden getrained tot worldcoach. Deze mensen zullen de jongeren trainen, begeleiden en opvoeden in basic life skills.

De werkgroep heeft met de stichting ook gesprekken gevoerd.