Delegatie parlement bezoekt Regionaal Ziekenhuis Wanica

GFC NIEUWSREDACTIE- De vaste parlementaire commissie van Volksgezondheid in Suriname heeft vandaag een rondleiding gehad in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW)

Het ziekenhuis heeft alle faciliteiten om als regionaal ziekenhuis te dienen. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis moet gaan starten met de reguliere zorg.

Er is gesproken over de toekomst van het ziekenhuis en de zorgpunten. De commissie leden hebben aangegeven tijdens de begrotingsbehandeling aandacht te vragen voor de knelpunten.

Voor aanvang van de begrotingsbehandeling worden de desbetreffende instanties uitgenodigd door de vaste parlementaire commissies of de commissies oriënteren zich persoonlijk.

“We weten dat het een dedicated Covid ziekenhuis is geweest, er waren heel veel perikelen. De begroting begint in januari en is het goed om te horen, waarmee de instanties zitten, geld vooral en hoe de samenleving met het ministerie is en daarin moet de commissie ondersteunen”, zegt Dijksteel.

Volgens de waarnemingen van Dijksteel bezit het ziekenhuis een behoorlijke competentie. Vooralsnog wordt het ziekenhuis gebruikt voor de opname en zorg van Covid-19 patiënten. En er is genoeg capaciteit om de regionale zorg te bieden.

De aanwezige commissieleden waren: Cheryl Dijksteel, Jennifer Vreedzaam, Claudie Doornkamp-Sabajo, Remi Kanapé en Mohammad Mohab-Ali.