fbpx
Delegatie Paranam Industry Center presenteert plannen aan president

GFC NIEUWS- Landbouw en procesverwerking, waarbij alle producten via de bestaande haven geëxporteerd kunnen worden.

Dit is een van de belangrijke aspecten in de plannen van de Paranam Industry Center (PIC). Het behelst een industriepark dat in de plaats zal moeten komen van de te slopen aluinaarderaffinaderij. Een delegatie van de PIC heeft een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi, en haar plannen aan het staatshoofd voorgehouden.

Indre Ori, co-leader Location Manager Suralco, zegt dat het bezoek op uitnodiging van de regering is geweest. Tijdens het onderhoud met het staatshoofd heeft de delegatie een presentatie gegeven over de Paranam Industry Center (PIC). Met dit project werd enkele jaren geleden een aanvang gemaakt. De bedoeling is om een herbestemming te geven aan het gebied waar momenteel de te slopen Paranam raffinaderij staat.

Volgens Ori is dit ook de wijze waarop Alcoa kijkt naar locaties elders ter wereld waar zij smelters of raffinaderijen had staan. “Kan je ze een andere bestemming geven. Kan je aan industrie doen of kan je het op een andere manier ontwikkelen”, legt hij uit.

Met die gedachte heeft de voormalige directie zich in de periode 2015 – 2017 gebogen over de herbestemming van het gebied. Ori: “Het idee is om een Paranam Industrie Center daar te ontwikkelen.” Volgens hem is er een studie geweest van het gebied en onderzoek gedaan welke soorten industrieën er allemaal ontwikkeld kunnen worden. Er zijn verschillende indelingen van de grond gemaakt, waarbij er onder meer aan landbouw en procesverwerking gedaan zou kunnen worden met de bestaande haven als uitgangsbasis. “Alle producten die je nodig hebt en produceert kan je dan exporteren”, zegt Ori.

Hij geeft te kennen dat er niet alleen veel onderzoek is gedaan, maar er ook ook gesprekken geweest met verschillende bedrijven, lokaal en internationaal. Ori: “Ze zijn geïnteresseerd om daar hun business op te zetten.” Volgens hem is er In 2018 een conceptplan gepresenteerd aan de toenmalige regering, maar door omstandigheden is daar verder niets van terecht gekomen.

De delegatie is ingenomen met het feit dat zij het concept heeft kunnen presenteren aan de nieuwe regering. Zijdens de regering heeft president Santokhi aangegeven dat op basis van de ontwikkelingen de Paranam Industry Center valt onder een van de grotere projecten die voor wat betreft productie en werkgelegenheid goed voor het land zou kunnen zijn.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…