fbpx

Delegatie lodgehouders en SHATA voor kennismaking bij dc Jeroe

Een delegatie van lodgehouders en Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) hebben dinsdag een kennismaking bezoek gebracht aan de nieuwe districtscommissaris van het bestuursressort Boven – Suriname, de heer Humphrey Jeroe. De vergadering werd voorgezeten door districtscommissaris Humprey Jeroe.

De vergadering ging over hoe Boven – Suriname schoongemaakt en gehouden kan worden. Volgens Aboikoni moet er een bewustwording campagne gevoerd worden, om de mensen bewuster te maken van wat een vervuild milieu met zich kan meebrengen.

De “Stichting Limbo Teego” kan als een voorbeeld genomen worden en als leidraad om verder te gaan met de andere dorpen. Aboikoni begon op Botopasi onder de leerlingen, het kan een succes genoemd worden. Op Botopasi is er een terugval van zwerfvuil te constateren. Nu is hij bezig op Pikien Slee. Volgens de vergadering moet de werkwijze van Limbo Teego doorgelicht worden en als het goed bevonden is, zal dan deze werkwijze gehanteerd worden.

Gepleit wordt voor een wet die vervuiling van geheel Suriname tegengaat. Er werden verschillende suggesties gedaan in verband met het milieuvriendelijker en schoonmaken – en houden van Boven – Suriname.(GFC)

OOK INTERESSANT
Nigeriaan met 65 bolletjes cocaïne in maag met spoed naar SEH