Delegatie klimaatconferentie bezocht het district Coronie

Een delegatie van participanten van de klimaatconferentie, bestaande uit ambassadeurs van Zambia, Seychellen en vertegenwoordigers van milieuorganisaties uit Suriname en het buitenland, brachten in het weekend een bezoek aan het district Coronie.

Deze klimaatconferentie de “High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD) conference, Resource Mobilization for Climate Finance”, werd voor het eerst in Suriname gehouden.

Suriname vervult samen met nog tien andere landen een belangrijke rol als het gaat om een hoog percentage bosbedekking die de negatieve gevolgen van de verwarming van de aarde minimaliseert.

Het doel van dit bezoek was om te oriënteren welke kennis Coronie heeft, wat de voordelen zijn van de zeedijk en hoe de kustlijn te beschermen tegen kustafslag, meldt het BIC.

De delegatie werd ontvangen door de districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi met personeel, DNA-lid Joan Wielzen en Mohamed Khodabaks in het Bijen Imker Informatiecentrum te Welgelegen. De beheerder van dit informatiecentrum Ricardo Vriesde heeft gesproken over Cocos.

Khodabaks gaf een uiteenzetting over het nut en leefwijze van honingbijen en het ontstaan en verwerking van honing.

Vervolgens heeft de delegatie een rondleiding gekregen van het productie- echtpaar Monkou-Plak bij Coproco te Bantaskine.

De Mangroveschool te Friendship en de zeedijk werden ook aangedaan. De dag werd afgesloten met een lunch in de multifunctionele zaal. Ook mochten ze namens de organisatie van de klimaatconferentie een vruchtenmand in ontvangst nemen.

De burgervader bedankte de organisatie en de delegatie die gekozen hebben voor het district als field visit, omdat Coronie hierdoor ook positief voor het voetlicht wordt geplaatst.

Overige berichten