fbpx
Delegatie CBB in Kabalebo vanwege veel probleemgevallen bij controle persoonlijke gegevens

GFC NIEUWS- Een delegatie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is deze week afgereisd naar Apoera voor een speciaal werkbezoek.

Het gaat in deze om de vele probleemgevallen die zijn geconstateerd bij de controle van persoonlijke gegevens.

Twee jaar geleden bracht deze delegatie reeds een werkbezoek aan het gebied. Toen werden de problemen ook bekeken.

De problemen zijn van uiteenlopende aard. Het gaat voornamelijk om verkeerde namen, erkenningen en andere gevallen waar de persoonsgegevens onjuist en of onvolledig zijn.

Tijdens de inzagelegging is gebleken dat er vele gevallen zijn van persoonlijke gegevens die onvolledig waren met als gevolg dat burgers van de kiezerslijsten zijn afgevoerd.

Na goed overleg met het CBB is besloten een delegatie naar het gebied te sturen met als doel deze gevallen in behandeling te nemen. De komende dagen zal er hard gewerkt worden een oplossing te zoeken voor deze gevallen.

Burgers kunnen terecht op het districtscommissariaat te Apoera, waar de werkgroep geaccommodeerd is.

Verder is er een ID boot opgezet voor burgers wiens ID-kaart zal vervallen. Deze personen kunnen op deze dagen ook terecht om hun nieuwe Identiteitskaart te laten maken.

De werkgroep stelt alles in het werk om zoveel mogelijk probleemgevallen op te lossen in het kort tijdsbestek dat zij in het gebied vertoeft.

Meer nieuws

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.