fbpx
Delegatie Barbados wil concrete vervolgprojecten opstarten

GFC NIEUWS-en delegatie uit Barbados onder leiding van Senator Alphea Wiggins heeft tijdens een beleidsbezoek aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) aangegeven, dat ze graag concrete vervolgprojecten wenst op te starten.

Het exporteren van hout naar Barbados typeert de senator als een goede mogelijkheid daar Barbados een goed draaiende meubelindustrie heeft en er mogelijk meubels naar Suriname kunnen worden geëxporteerd.

Verder wees zij erop dat Barbados veel doet met zonne-energie, waarbij de welbekende golfauto’s, die op zonne-energie rijden, worden ingezet om korte afstanden af te leggen.

Voor minister Tsang klonk dit als muziek in de oren, daar hij ook voor het project “ Paramaribo live Museum” mulieuvriendelijke autootjes wil gebruiken, die worden ingezet om toeristen in de binnenstad rond te brengen.

De bewindsman vroeg of Barbados dergelijke auto’s op zonne-energie zou kunnen vervaardigen.

De Senator gaf aan dat in Barbados er ook van watertaxi’s gebruik worden gemaakt, vooral door personen, die aan de zee wonen. Ze hoeven dan niet over de weg te gaan om hun bestemming te bereiken.

De minister ziet dit als een alternatief dat in Suriname kan worden toegepast vooral voor de toeristische plekken, die aan de rivier liggen.

Verder ziet hij graag dat er meer boten worden ingezet voor de handel binnen de Caricom.

Het opzetten van distributiecentra in zowel Barbados als Suriname voor elkaars producten is een actie van de Surinaamse regering om de wederzijdse handel op gang te brengen. Zo kan er meer bekendheid worden gegeven aan elkaars producten.

Er is wederzijdse interesse getoond voor de uitwisseling tussen de Kamers van Koophandel van beide landen, waarbij van gedachte kan worden gewisseld met diverse Surinaamse bedrijven.

Wiggins die zeer onder de indruk is van de diversiteit van Suriname, benadrukte het belang van samenwerking tussen beide landen, waardoor ze zo elkaar kunnen ontwikkelen.

De HI&T-bewindsman onderstreepte ook de noodzaak van samenwerking en noemde de branding van de drie Guyana’s, die op gang moet komen om zo meer toeristen, met name uit Azië een andere alternatief te bieden.

Barbados kan mogelijk ook vanwege soortgelijke historische ervaring in dit proces worden meegenomen.

In oktober zal er een handelsmissie van Barbados naar Suriname komen voor verdere samenwerkingsafspraken.

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…