fbpx

Defensie geeft inhoud aan ‘Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’

GFC NIEUWS- De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’ (International Day for the Elimination of Violence against Women). Ter herdenking van de brute moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960.
Met de campagne “Orange The World” wordt internationaal aandacht gevraagd voor het terugdringen van geweld tegen vrouwen. Suriname maakt sinds 2015 deel uit van deze campagnevoering. Dit jaar start deze wereldwijde campagne op 25 november en duurt tot 10 december 2020. In dit verband zal de defensieorganisatie zijn ondersteuning aan deze campagne tonen door het symbolisch uit te dragen middels een oranje strik.
Deze strik is op dinsdag 24 november aan het defensiepersoneel verstrekt om vanaf donderdag 26 november tot en met donderdag 10 december 2020 op de kleding te bevestigen. Het ministerie van Defensie erkent dat elk individu, ongeacht sekse of plaats in een organisatie of samenleving, het recht heeft op bescherming tegen geweld. Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd.
Het is een goede stap in de richting als het voor een ieder, altijd en waar dan ook, mogelijk is om laagdrempelig toegang te krijgen tot hulp. Het ministerie van Defensie wil het daarom niet slechts bij deze campagne houden, maar ons binnen de Defensie-organisatie richten op het doorbreken van het taboe op melden door meer voorlichting en awareness te geven. Tevens zijn de voorbereidingen in volle gang voor het opzetten van een veilige en makkelijk te benaderen unit waar men terecht kan voor melding van en hulp voor geweld op de werkvloer.

BEKIJK OOK
Lijk van man aangetroffen in omgeving van uitgebrande auto