fbpx
Deelnemer voor de ‘Chef of the Year Competitie’ bekend

Het zit er bijna op. De laatste fundraising dinner is in zicht. En dan… Miami. Echter moesten we nog bepalen wie Suriname in de Chef of the Year competitie zal vertegenwoordigen.

Om de senior chefs een eerlijke kans te geven, heeft de Suriname Chefs Association zaterdag 16 mei een speciale “battle of the chefs gehouden”. Voor één keertje waren Gilbert Wirjomoenawi en Lorenzo Harper geen team, maar elkaars rivalen. Spannend!

De battle werd gehouden in de keuken van Torarica. Zij moesten binnen twee uren, één hoofdgerecht klaar maken en op 4 borden presenteren. Het ging er precies aan toe, zoals het in Miami toegaat. Zij kregen een Mystery Basket, hadden een half uur de tijd om ingrediënten van de productentafel te halen en een menu samen te stellen. Daarna gingen zij aan de slag! Het was koken geblazen!

De jury bestond uit; 1 floor jury Mevr. Nicole Tong Sang, en 3 tasting juryleden: Michael Hermelijn, Stein Hoogdorp en Monique Lim A Po. De floor jury heeft beoordeeld op hygiëne, logische organisatie, gebruik van de juiste technieken, het juiste gebruik van de ingrediënten, timing en goede workflow.

De tasting jury beoordeelde op presentatie; portie grootte en balans in voedingswaarde; menu en ingrediënten compatibility; en op geur, smaak, textuur en gaarheid.

Om de heren te ondersteunen waren de overige teamleden ook aanwezig en hebben met hun gewacht tot de uitslag bekend was.
vlnr Lorenzo Harper en Gilbert Wirjomoenawi
Wij mogen Gilbert Wirjomoenawi feliciteren met de overwinning van deze battle. Hij gaat mee doen met de Chef of the Year Competitie bij de Taste of the Caribbean 2015 in Miami!

Het winnende gerecht:

Land and Water
Pan seared duck breast, grilled shrimp, deep fried squid filled with sautéed bacon, bell peppers and celery; served with sweet potato mash and stir fried bitter leaves, drizzled with passion fruit sauce.
Gilbert's Land and Water
Lorenzo Harper zal mee doen aan de Beef & Seafood competitie.

Al ruim 3 jaar bereidt de Suriname Chefs Association, het Suriname Culinary Team voor zodat zij ons land kunnen vertegenwoordigen tijdens het Taste of the Caribbean evenement in Miami.

Het Taste of the Caribbean evenement bestaat uit verschillende wedstrijden, waaronder Caribbean Team of the Year, Pastry Chef of the Year, Junior Chef of the Year, Bartender of the Year, Cheesecake, Beef & Seafood en de Chef of the Year Competition.

De laatste fundraising dinner van het Suriname Culinary Team wordt gehouden in Baka Foto op 26 mei.
Voor meer informatie: www.FB.com/suriname.chefs.association

Foto credits: Ingrid Moesan

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…