Deelname president Bouterse aan Staatshoofdenvergadering CARICOM

President Desiré Bouterse zal met een delegatie deelnemen aan de 39ste reguliere vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de CARICOM. Deze belangrijke vergadering zal van 4-6 juli plaatsvinden te Montego Bay in Jamaica.

De regeringsleiders zullen zich uitspreken over de aspecten die van invloed zijn op de uitvoering van de Caricom Single Market and Economy (CSME), criminaliteit en veiligheid in de regio, alsook opkomende geopolitieke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten van de CARICOM.

Deze reguliere vergadering welke richting geeft aan het beleid van de Caricom is het hoogste orgaan van de CARICOM. Ook zal bij deze conferentie, Mia Mottley, die op 24 mei met een overweldigende meerderheid gekozen is tot premier van Barbados bij de algemene verkiezingen, worden verwelkomd. Zo ook Keith Mitchell, premier van Grenada en Gaston Browne, premier van Antigua en Barbuda die herkozen zijn bij de verkiezingen van respectievelijk 13 en 21 maart 2018.

Uittredend voorzitter Jovenel Moise, president van Haïti, heeft de voorzittershamer per 1 juli 2018 voor een periode van 6 maanden overdragen aan Andrew Holness, premier van Jamaica.(GFC)