fbpx

De zon geeft meer overlevingskans als je besmet bent met het coronavirus

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo legde in maart dit jaar al uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon, omdat wij daarmee de weerstand verbeteren en daarmee meer overlevingskans hebben bij een besmetting met het potentieel dodelijk coronavirus, het griepvirus, andere virussen, maar ook andere (ernstige) ziekten.

“De zon zorgt op natuurlijke wijze voor de aanmaak van vitamine D. De medische literatuur is er duidelijk in: D3 heeft een beschermend effect bij veel ziekten en kwalen. Bij een vitamine D3 tekort word je gewoon veel eerder ziek, je bent veel kwetsbaarder”, vertelde de Constantin– expert aan het begin van dit jaar.

Nieuw onderzoek dat werd uitgevoerd door een wetenschappelijk team van de Northwestern University (GB) bevestigt nu dat de zon inderdaad erg beschermend kan werken bij COVID- 19, omdat er meer vitamine D wordt aangemaakt. De researchers analyseerden gegevens van ziekenhuizen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid -Korea, Iran, Spanje, de VS, Groot Brittannië en Zwitserland.

Patiënten met een laag vitamine D3 niveau zijn significant vaker overleden aan COVID- 19, hadden volgens de nieuwe studie heftigere klachten en lagere vitamine D3 niveaus.  Patiënten met een aanvaardbaar en goed D3 niveau in het bloed hebben COVID- 19 veel vaker overleefd en het verloop van de ziekte was bovendien milder>: STUDIE.

“Er bestaat bij velen in Suriname helaas een verkeerd idee dat onze vitamine D status altijd goed is omdat wij vlak bij de evenaar wonen. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groot deel van de bevolking dichtbij de evenaar, ondanks zoveel zonlicht, vitamine D3 deficiënt is”, legt de zeer ervaren Constantin – voedingsexpert uit.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie

Vooral getinte en donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een hormoon.  Zij hebben veel meer moeite om deze vitamine door de zon aan te maken en ze vermijden doelbewust de zon. Talrijke studies hebben bewezen dat deze groep een laag D3 niveau heeft.  Maar ook bij witte mensen die te weinig in de zon gaan is er vaak genoeg sprake van een D3 tekort.

Bijna de helft van de wereldbevolking heeft een te lage D3 spiegel

Ook in Suriname is dat het geval omdat de meesten het zonlicht om diverse redenen vermijden. Artsen gaan er vaak onterecht vanuit dat een ieder in de tropen een redelijk normale vitamine D3 status heeft. Dat is een misvatting! Onderzoek in landen vlakbij de evenaar heeft dat aangetoond!  Zie ook link>Vitamin D insufficiency affects almost 50% of the population worldwide

“In ons land is er voldoende zonlicht. Door dagelijks een half uur, donkere mensen langer, met redelijk tot bijna volledig ontbloot lichaam in de zon te liggen zonder zonnebrandcrème, kan de natuurlijke vitamine D aanmaak en daarmee de weerstand op natuurlijke manier enorm gestimuleerd worden”, aldus de Constantin expert die bovendien een beroep op een ieder doet om de al bekende coronamaatregelen in acht te nemen.

Klik ook op de onderstaande link van de befaamde Engelse professor John Campbell die uitleg geeft over steeds meer wetenschappelijk bewijs dat vitamine D3 een beschermende werking heeft>>