De wetenschap die cryptovaluta mogelijk maakt

bitcoin 2008262 1280

Belangrijke technologische innovaties kunnen grote verschuivingen in de samenleving tot stand brengen. Naast de telescoop en de drukpers hebben buskruit, elektriciteit, de auto en het internet de wereld nogal veranderd. Wie voorbij de bitcoin-hype kijkt, vindt een technologie die een grotere impact kan hebben dan het internet. Volgens sommige experts kan blockchain een betrouwbaar alternatief vormen voor banken. Wat is de crypto technologie nou eigenlijk en wat heeft het te maken met wetenschap.

Wat is de blockchain technologie?

Een Blockchain waar de Dogecoin onderdeel van is, is een aaneenschakeling van blokken die informatie bevatten. Het is onmogelijk om het systeem te hacken of de gegevens die erop zijn opgeslagen te vervalsen, waardoor het veilig en onveranderlijk wordt. Het is een soort gedistribueerde grootboeken technologie, een digitaal systeem om transacties en gerelateerde gegevens op meerdere plaatsen tegelijk vast te leggen.

De wetenschap heeft werkelijk het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het creëren van digitale valuta is een wonder en ongekend. Houd er rekening mee dat alle cryptocurrencies slechts computergebaseerde programma’s zijn en dat deze munten geen echt geld zijn, maar knipsels van computercode die waarde van de ene gebruiker naar de andere overdragen.

Of je nu een fan bent van crypto of cryptovaluta verafschuwt, één ding is zeker: deze digitale valuta beïnvloeden de financiële markten en lijken niet snel te verdwijnen.

Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die wordt beveiligd door cryptografie, waardoor het bijna onmogelijk is om het te vervalsen of dubbel te besteden. Veel cryptocurrencies zijn gedecentraliseerde netwerken op basis van blockchain-technologie – een gedistribueerd grootboek dat wordt afgedwongen door een ongelijksoortig netwerk van computers.

Bitcoin maar ook bobcoin biedt, dankzij het ontwerp, een nieuwe kijk en manier van werken op ons huidige geldsysteem. Je kunt zeggen dat Bitcoin de telescoop is waardoor we de werkelijkheid beter kunnen zien, net zoals Galileo met zijn instrument een beter beeld van de lucht kreeg.

Innovatie en wetenschap dankzij crypto

De Bobcoin, een crypto-token gelanceerd door het bedrijf Bob Eco. Bob’s Repair (BOB) is een cryptocurrency gelanceerd in 2018 en werkt op het Ethereum-platform. Bob Eco verstrekt sinds 2017 microfinanciering en armoedebestrijding. In 2018 begon Bob Eco met de financiering van motortaxi’s en ontwikkelde hij al snel een ultramoderne elektrische motorfiets aangedreven door twee enorme lithium-ion batterijen, iets dat niet bestaat op het Afrikaanse continent en is een absolute gamechanger in de strijd tegen vervuiling en klimaatverandering.

Wetenschap en crypto gaan hand in hand. Het moet als een zegen worden beschouwd dat we in zo’n tijdperk leven waarin wetenschap magie is. Dit is nog maar het begin van een ongelooflijk verhaal. Crypto-valuta moet nog ver gaan en investeerders kunnen niet wachten op de komende evenementen die het voor ons in petto heeft.

De crypto legt de grootste anomalie van ons huidige fiat-systeem bloot, namelijk de inflatie en de verder oplopende prijzen. Je zou zeggen dat de technologie de prijzen van onze producten zou moeten verminderen, maar niets is minder waar, de prijzen gaan omhoog. Wat te danken is aan de toename in de geldhoeveelheid. Het waardeert onze spaargelden, in het voordeel van de autoriteiten die het dichtst bij de gelddrukker staan.