fbpx

De waarheid achter de verkiezingen

In een onlangs verschenen artikel van de heer Samson, staat dat de heer Moestadja naar alle waarschijnlijkheid toetreed tot de NDP, na een bezoek van de voorzitter van de NDP, thuis bij de heer Moestadja.

Niets mag u als lezer meer verbazen. Het zijn politieke intriges die zaken als deze tot een politieke stunt maken. Deze club zijn ouwe jongens krentenbrood (oud bekenden) die weten welke zet nodig is om land en volk te verbazen en uit elkaar te splitsen.

Voor zover deze heren een ambt mogen gaan bekleden en er kans zou zijn op vervolging van een van hun, wordt dit een lastig verhaal, als je minister bent of ambassadeur. Deze jongens zorgen voor elkaar en blijft de vuile was dus binnenshuis. Anderzijds moet er misschien nog een oude belofte of schuld worden ingelost, die in het verleden is gedaan of is opgelopen.

Politiek aanzien

Politiek aanzien speelt hierbij geen rol meer, nu Suriname in de wereld geen bekendheid geniet buiten de regio met uitzondering van Nederland, België en Frankrijk. De laatste twee landen koesteren geen wrok tegen deze regering dus kunnen ze moeiteloos bilaterale betrekkingen met elkaar aangaan, zonder vooroordelen.

De kiezer wordt steeds op de proef gesteld en op het verkeerde been gezet. De politici zijn niet langer gevoelig voor de term “corruptie” nu deze meer iets weg heeft van een bijnaam dan een beschuldigend karakter.

Alternatief

Suriname heeft geen alternatief persoon, die verschoond is van blaam. Dat wil zeggen, dat elke politici nu in Suriname in verband kan worden gebracht met misstanden binnen hun ambt. De huidige politieke partijen hebben geen vernieuwende gezichten en zijn niet meegegroeid met de ontwikkelingen in het land.

Veelal zijn politici te oud om nog bij de les te blijven en mee te gaan met vernieuwingen. Hen rest terug te vallen op de oude ervaringen, die rieken aan de bijnaam corruptie. Ik zou deze old school club oproepen om de jeugd kansen te bieden, om het stokje van hun over te nemen.

De jeugd beschikt over voldoende capaciteit, kennis en knowhow om een regering te kunnen vormen en het land te kunnen besturen.

Vijf jaren

Ik besef dat de huidige regering nog een termijn van vijf jaar wil hebben, om hun begonnen werk voort te zetten. Ik roep de president hierbij dan ook op, om zijn regering zodanig te vormen, dat ook de jeugd vertegenwoordigd is. Deze vijf jaren moeten een inwerkperiode zijn voor de jeugd.

Deze regering moet ervoor zorgen, dat de jeugd straks klaar is om het stokje over te nemen en door kan gaan regeren. Het is ook aan deze regering om een stabiele begroting achter te laten voor de jeugd om direct door te kunnen pakken, zodat grote projecten niet stil komen te liggen.

Wachten op geld van de regering

Het mag niet meer voorkomen, dat samenwerkende partijen van de overheid, langer dan een jaar moeten wachten op hun geld. Hun investeringen en inkomsten moeten in balans blijven, wil voortgang gegarandeerd zijn. U als regering kunt nu de komen de vijf jaar een daad stellen om uw koers te wijzigen en te laten zien, dat u als regering betrouwbaar bent en goede leiders kunt produceren voor land en volk, waar hoop constant leeft.

Het volk snakt naar leiderschap, transparantie en vertrouwen. Aan het eerste is geen gebrek, echter zal het hard werken zijn om de twee overige doelen eigen te maken.

Het is aan te bevelen, dat de regering met een aantal kernwaarden aan de slag gaat en deze bij het volk bekend te maken, want het volk mag u hierop afrekenen.

Wij volgen de verkiezingssoap met spanning!

Jerrel Burleson

Overige berichten