fbpx
Facebook Pagelike Widget

De verschuivingen binnen de verkiezingen

Beste lezer, het moet u zijn opgevallen, dat nu de verkiezingen dichterbij komen, dat rivalen binnen de politieke partijen elkaar gaan benaderen om hun positie te verstevigen. Bewust of onbewust wordt er al geopperd dat er over benoemingen van ministers posten wordt gesproken.

Benaderen van opponenten

Tijdens verkiezingen is er altijd een onzichtbaar complot dat is omgeven door mystiek, geheimzinnigheid en achterkamer besprekingen. Hoewel in het openbaar opponenten van politieke partijen elkaar bestrijden, gebeuren er een aantal merkwaardigheden, die op zich zelf niet al te lichtvaardig moeten worden opgevat. Zo gebeurt het dat sleutelfiguren binnen een partij, plotseling overstappen naar een andere partij of hun werkzaamheden neer leggen.

Hier ligt vaak een versleuteld belang, dat wordt voorgesteld als ontevredenheid. Dan plotsklaps is zo iemand te zien in een rivaliserende partij, die zijn echte ware redenen komt onthullen. Deze gedragingen hebben iets weg van een spannende spionage politieke triller.

Is er sprake van schijn oppositie of onkunde?

De oppositie heeft weinig tegen gas gegeven tegen de zittende regering tijdens deze verkiezingsronde. De oppositie heeft niet kunnen profiteren van de misstappen van deze regering en heeft dit niet weten te vertalen naar de kiezers. Dit zorgt ervoor, dat de kiezer de oppositie in de vorm van de V7 niet kan wegdragen met hun campagne thema’s die op zich zelf achterhaald zijn en geen daadkracht hebben.

De VHP wekt de indruk een etnisch georiënteerde partij te zijn, die zegt te zijn voor alle Surinamers. De afspiegeling van de partij zelf is niet dat van de maatschappij, maar verkapt in een vereniging van politieke partijen, die van oorsprong ook een etnisch karakter hadden, denk bijvoorbeeld aan de NPS.

De vraag die de kiezer zich moet stellen is, is de oppositie kunstmatig gevoerd, om aan het einde van de race toch met de NDP te gaan regeren of is er sprake van onkunde vanuit de oppositie. Heeft de oppositie de NDP bewust ruim baan gegeven om straks verzekerd te zijn van deelname aan regeren of heeft de oppositie liggen slapen?

Gezien de verschuivingen in de politieke partijen met soms verassende wendingen is het niet ondenkbaar dat deze vragen op hun onderdelen bevestigend moeten worden beantwoord.

Is er dan sprake van kiezersbedrog?

Deze vraag moet beredeneerd worden vanuit de uitkomst van de verkiezingen. Zeker als blijkt dat de oppositie nauwelijks een vuist heeft kunnen maken tegen de campagne van de regering en de NDP als politieke partij in het bijzonder. De uitkomst zal te herleiden zijn uit het feit, dat opponenten binnen de V7 aansluiting zullen zoeken bij de NDP om deel te nemen aan het regeren.

Het spreekwoordelijke zinkend schip verlaten, zal straks meer vorm gaan krijgen. Dit laat zien dat het persoonlijk belang boven loyaliteit gaat van partij en volksbelang.

Verkiezingsuitslag

Zijn de verkiezingen slechts een formaliteit, omdat deze reeds gewonnen lijkt te zijn of ziet u als lezer en of kiezer nog verassingen opdoemen, die de verkiezingen nog spannend kunnen maken? Als het u aan mij vraagt zeg ik dat de verkiezingen nog geen gelopen race is. Alles valt te verwachten. Echter wanneer u de ontwikkelingen volgt tijdens de campagnes, dan zal u zijn opgevallen, dat ook politici mensen zijn, die gaan voor hun belang en posities. Loyaliteit is er niet meer bij, niet aan de partij en zeker niet aan het volk. Wat rest u te doen op 25 mei 2015?

Ik zal u niet beïnvloeden met mijn politieke voorkeur, maar u kunt uw voordeel doen met deze analyse in uw achterhoofd en uw stem uitbrengen aan uw geliefde partij en politicus.

Succes allemaal!

Jerrel Burleson

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…