fbpx
De verkiezingen in 2015

Nu alle formaliteiten rond de komende verkiezingen afgewikkeld zijn, zullen op 25 mei:353.032 kiezers naar de stembus gaan. Hiervan zijn 41.744 first-voters.

In totaal zijn er landelijk 622 stembureaus, waarvan in Paramaribo alleen 250. Dit is het grootste kiesdistrict waar men zal strijden voor 17 DNA – zetels.

Alle zetels, die beschikbaar zijn, zijn: 919,een specificatie hiervan is als volgt:

51 DNA-zetels, 752 voor de RR ( Ressortsleden) en 116 voor de DR (Districtsraadsleden). Aangezien de meeste leden en organen niet optimaal functioneren en te log blijken te zijn, dienen er strengere controle/toezicht en regels toegepast te worden ; zo niet gesaneerd te worden!

Er participeren 25 politieke partijen, waaronder vier combinaties, t.w.: V 7, AC (Alternatieve Combinatie), Mega Front en de ANC / ABOP ( A Nyun Combinatie ). Drie partijen, c.q. combinaties nemen deel in alle kiesdistricten : de NDP, V7 en de AC / ABOP.

Wat de kandidaatstelling betreft, zijn deze keer een aantal dynamische,- potentiële,- en progressieve personen zichtbaar. Opgemerkt kan worden, dat slechts enkele partijen de vrouwelijke kandidaten een redelijke kans hebben gegeven.

De jongste kandidaat is 21 jaar oud, toevallig een vrouw, gekandideerd in het district Para ( no.2 . V7 / PL ) en de oudste is 71 jaar; Paul Somohardjo in Paramaribo( no. 3. V 7 / PL), die nog helemaal niet aan overdracht denkt!

Om een presidentskandidaat voor te dragen, moet een partij/combinatie zeven DNA-zetels behalen. Met het oog op de komende tijd, waar er heftig campagne gevoerd zal worden, wordt dezerzijds geadviseerd om in een beschaafde gemeenschap een strijd te voeren, die gebaseerd zal zijn op idealen en op duidelijke visies en op realiseerbare programma’s.

De hedendaagse politici, ook de jongeren richten zich meer op het bespreken van collega-politici en wel op een negatieve manier. Dit siert een goede politicus, die tevens een opvoedende taak heeft en een voorbeeldfunctie heeft helemaal niet!

De kiezer wil weten hoe men het land in ontwikkeling kan brengen en/of hun programma’s reëel en haalbaar zijn. De basisbehoeften die het volk nodig heeft, waaronder nutsvoorzieningen, goede gezondheid en goed onderwijs moeten voor elke Surinaamse burger mogelijk zijn.

De toegenomen criminaliteit, alsook de armoede moeten drastisch worden aangepakt. Voor de kwetsbare groepen in de samenleving moeten betere omstandigheden worden gecreëerd.

Na 25 mei 2015 moet eenieder gezamenlijk en in eensgezindheid verder in ons vredelievend land!

Roy Harpal

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…

Training in Protocol aangeboden door India

GFC NIEUWS- Onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service is door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het…