fbpx
‘De universiteit heeft mijn leven vernietigd’

Een Pakistaanse vrouw heeft haar jarenlange strijd tegen een universiteit gewonnen. Door een fout van de instelling kwam er een einde aan haar opleiding, werd zij het slachtoffer van roddel “en veranderde haar hele leven”.

“De universiteit heeft mijn leven vernietigd en heeft daar nooit excuses voor aangeboden” zegt Wajiha Arooj, nu 38.

Zeventien jaren terug studeerde zij voor haar Engels master aan de University of the Punjab, in Lahore.

Door een administratieve fout werd zij voor een examen als ‘absent’ geregistreerd, waardoor zij zakte voor het examen.

Vervolgens suggereerden medewerkers van de universiteit dat zij mogelijk vanwege ‘ongepaste activiteiten’ niet aanwezig was.

In de conservatieve Pakistaanse samenleving is dat geen situatie waar een jonge vrouw zich in wil bevinden. Nu vroeg iedereen zich af: was Wajiha misschien vanwege een man niet op het examen?

De vrouw legde zich niet bij het oordeel van de universiteit neer en sleepte de instelling voor het gerecht. Na vier maanden procederen kwam haar examenwerk boven water: foutje van de administratie.

Daar nam Wajiha geen genoegen mee. Zij klaagde vervolgens de universiteit aan wegens reputatieschade.

Na nog eens jaren procederen kende een rechtbank in Lahore haar een schadevergoeding van 800.000 Pakistaanse roepies toe, omgerekend bijna 7700 Amerikaanse dollars.

De universiteit geeft zich nog niet gewonnen: eerst moet het vonnis worden bestudeerd en pas als daar geen gaten in kunnen worden geschoten, zal het vonnis worden geaccepteerd.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…