De tong

De tong is een wonderbaarlijk orgaan. We proeven bitter, zoet, zout, heet, koud en ook als het eten/drinken slecht smaakt. De tong is verbonden met de hersenen, er gaat een boodschap naar de hersens, waardoor wij kunnen beslissen wat goed of slecht smaakt.

Als onze hersenen aan eten denkt gaat er een reactie naar de mond, het lijkt alsof wij op dat moment datgene proeven wat zich afspeelt in het hoofd. Het water loopt je in de mond… alleen bij de gedachte van hetgeen we willen eten…het is een verlangen.

Een doffe tong geeft aan dat het lichaam vol zit met vuiligheid. De tong is belangrijk voor het spreken/ uiten van onze gevoelens, boze woorden, blijheid ervaren. Ook deze gevoelens komen vanuit de hersens.

De tong is bepalend voor het gedrag… hoe en wat je zegt/ wat je wilt/ wat je verlangens zijn. De verlangens zijn vaak opgesloten in een mooie droom/ gedachte.

Het ruiken van eten maakt onze smaakpapillen wakker: het ruikt lekker of niet. Het lekker ruiken van eten zorgt dat de speekselklieren actief worden en we verlangen naar hetgeen we ruiken.

Ivy Azimullah

Overige berichten