fbpx

De smerigheid onder acrylnagels en nagelgroei voor de rest van je leven kwijt

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE -Sommige vrouwen vinden acrylnagels erg mooi en gaan regelmatig naar een nagelstudio om deze te plaatsen. Anderen vinden de kunstnagels echter afschuwelijk, ongemakkelijk, nep, ongezond en vooral erg onhygiënisch.

Over smaak kun je moeilijk twisten. Maar het is een feit dat nepnagels behalve veel smerigheid ook een heleboel gevaren met zich kunnen meebrengen.

Zo zijn er al talrijke vrouwen die hun natuurlijke nagels voor de rest van hun leven zijn kwijtgeraakt door het plaatsen van acrylnagels. Hun nagelbedden zijn onherstelbaar beschadigd, wat erin heeft geresulteerd dat de natuurlijke nagels nooit meer groeien.

Een ander ernstig probleem dat vaak ontstaat is een lichte beschadiging van de acrylnagels waardoor er een wildgroei van bacteriën en virussen ontstaat. Deze bacteriën, virussen evenals micro- organismen delen zich uitermate snel in de ruimten tussen de kunstnagels en natuurlijke nagels, wat ernstige infecties/ziekten, ook bij anderen, kan veroorzaken. Het bijkomende nadeel is dat schoonmaken met een borstel helemaal niet toereikend is en geen preventieve werking heeft. De borstelharen bereiken de bacteriën- en virushaarden niet of nauwelijks.

OOK INTERESSANT
Studie: alle anticonceptiepillen verhogen risico op borstkanker

Ook het gebruik van chemische componenten zoals formaldehyde kan ernstige ontstekingen, afscheiding en allergische reacties tot gevolg hebben. Volgens Fins onderzoek blijkt er bovendien vaak onvoldoende te worden geventileerd tijdens het plaatsen van de kunstnagels, waardoor er giftige stoffen zoals methylmethacrylaat  worden ingeademd.

Het advies van de meeste internationale experts is om de natuurlijke groei van je eigen nagels te stimuleren en deze vervolgens ook qua hygiëne goed te verzorgen. Een overgrote meerderheid mannen is overigens van oordeel dat natuurlijke en goed verzorgde nagels bij vrouwen, als aantrekkelijker en veel stijlvoller mogen worden aangemerkt. Dit kwam naar voren tijdens een in 2018 uitgevoerde enquête onder 900 mannen die wonen in Canada en de VS.