fbpx

De smerige streken die midden in de nacht zijn uitgehaald met Surinamers die SRD’s sparen

INGEZONDEN- Het zijn ongekend smerige streken die zijn uitgehaald met alle mensen in Suriname die Surinaamse dollars hebben gespaard op banken of in contanten.

Het bijtende is dat deze gluiperige afzetterijkwesties bij veel gedupeerden volledig buiten hun aandachtsveld is gebleven.

Tot heden ten dagen weten veel onschuldige slachtoffers in Suriname, veelal door onwetendheid, niet dat ze op sluwe wijze veel geld lichter zijn gemaakt.

De beleidsmakers en mensen met verstand van geldzaken die vooraf op de hoogte en goed geïnformeerd waren, konden wel op tijd inspelen op deze geraffineerde afzetterij.

DE SMERIGE STREKEN DIE DOOR DE NDP EN HUIDIGE COALITIE ZIJN UITGEHAALD

De regeerders van Suriname hebben vorig jaar, maar ook in de periode waarin de NDP het voor het zeggen had, vaker in het geheim besloten om de waarde van de Surinaamse dollar te devalueren.

De bekendmakingen over deze waardeverminderingen van de Surinaamse munt werden vervolgens plotsklaps in de nachturen officieel en heel subtiel met misleidend taalgebruik via de media bekend gemaakt.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

Dezelfde gewiekste methode wordt overigens ook nog steeds toegepast door midden in de nacht de brandstofprijzen te verhogen, ter voorkoming dat voertuigbezitters nog even snel goedkoop gaan tanken.

De plotselinge devaluaties middernacht zijn doelbewust zo doorgevoerd om het op tijd verkopen van de SRD te voorkomen.

Een ieder met een beetje verstand zou namelijk heel erg dom zijn om het Surinaamse geld niet direct om te zetten in euro’s of Amerikaanse dollars als je vooraf weet dat het de volgende dag officieel minder waard is.

BEKIJK OOK
Santokhi heeft gelijk, je kunt een ander niet ongestraft beschuldigen en beschadigen

Het is bekend dat de zwarte markt wisselkoersen direct na een devaluatie flink omhoog gaan.

Het zijn onder meer verschillende regeringsmensen, aan hen gelieerde zakenlui, familieleden, vrienden en hooggeplaatste bankmedewerkers die voorkennis hadden over de SRD- devaluaties die steeds zouden worden doorgevoerd.

Zij wisten ook donders goed dat een officiële waardevermindering van de SRD  zou zorgen voor een verdere opstuwing van de officieuze wisselkoersen.

Deze “notabelen” hebben vanwege hun voorkennis telkens alle tijd gehad om al hun beschikbare SRD’s op tijd te wisselen zodat ze  geen of minder verlies zouden lijden.

Het is weer het ignorante Surinaamse volk geweest dat het gelag heeft moeten betalen.

Binnen deze “devaluatienachten” werden een heleboel Surinamers met deze vuile streken weer een stuk armer gemaakt.

En het zijn politici van de NDP en nu helaas ook van de huidige coalitie die zich schuldig hebben gemaakt aan deze oneerlijke tactiek.

Een ieder die geld spaart in SRD’s is gewaarschuwd. Als je niet alert genoeg bent, ben je al snel een dief van je eigen portemonnee.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]