fbpx
Wordt de SLM binnenkort failliet verklaard?

INGEZONDEN- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij zal binnenkort failliet worden verklaard.

Deze voorspelling doe ik, gelet op de zeer benarde financiële positie van het bedrijf en sombere vooruitzichten binnen de luchtvaartindustrie. Maar ook het ernstig gebrek aan liquide middelen van de Surinaamse staat is een belangrijke factor.

De staat  Suriname heeft het financieel vermogen niet om steeds bij te springen en zo de SLM van de ondergang te redden. Ergens komt er een punt waarbij het niet meer verantwoord en verdedigbaar is. Hopelijk komt er wereldwijd gauw verbetering in de coronasituatie, waardoor er mogelijk toch nog enkele kansen liggen voor het kwakkelende bedrijf om iets overeind te komen.

Maar het doemscenario is toch het meest waarschijnlijke. Hoe jammer dat ook is.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…