De rijken in Suriname worden rijker, de arme mensen steeds armer

INGEZONDEN- De rijke mensen in Suriname, de zogenaamde elite, worden steeds rijker. Maar daarentegen zijn het de arme mensen die de zwaarste lasten dragen en steeds armer worden.

In Suriname zie je overduidelijk hoe bepaalde personen steeds meer rijkdom vergaren door gebruik te maken van hun speciale connecties, door  vriendjespolitiek, machtsmisbruik en bovenal corruptie.

Het is uiteindelijk de kleine man, vaak ook de hardwerkende kleinere ondernemers, die uiteindelijk de hoge prijs betalen.

Er zijn een heleboel eerlijke mensen in ons land die keihard werken en proberen een goed leven op te bouwen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Maar het lukt ze niet, hoe goed ze hun best ook doen. Als je niet de juiste connecties hebt, tegenwerking krijgt en een oneerlijke strijd moet aangaan met concurrenten loop je al 100 stappen achter.

Wij leven in een extreem corrupt land waar je heel moeilijk op een eerlijke manier rijk kan worden. Ook word je steeds ingehaald door de inflatie- je geld wordt minder waard- en steeds stijgende wisselkoersen voor buitenlandse valuta. Het is bijna dweilen met de kraan open.

Het uiteindelijke resultaat is dat een meerderheid eerlijke hardwerkende mensen nauwelijks uitkomen met hun geld en niet in staat zijn hogerop te komen. Sterker nog, ze hebben steeds minder te besteden!

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Overige berichten