“Chaos rij-en voertuigenbelasting compleet”

De regering en DNA hebben compleet gefaald inzake een redelijk simpele maatregel, die er ooit al was, zegt Xaviera Jessurun van The Next Generation Movement.

“Laten we maar oplossingen aandragen, want dat geklaag legt duidelijk geen zoden aan de dijk. Ze luisteren niet, en dat zelf nadenken lukt ook niet, dat is evident”.

Er zijn volgens Jessurun aan aantal opties. Een extra SRD 0,25 op de governement-take op 28 miljoen liter per maand, komt op 4%, wat je als gebruiker nauwelijks merkt. Het resultaat van deze optie is dezelfde SRD 83 miljoen op jaarbasis. Dat er veel discussie over de governement-take is, is duidelijk, maar er zijn volgens haar ook andere opties.

Het uitgangspunt is dat de regering naarstig geld zoekt. Niet het ordenen van het voertuigenbestand, niet het daadwerkelijk opbouwen van de Wegenautoriteit of investeren in onze infrastructuur. Geld, dat is alles wat ze zoeken.

Een twee optie is dat eenieder zijn/haar voertuig moet verzekeren zodra die zich begeeft op de openbare weg. “Dus, deal met Survam (4-5 bedrijven) die dit hele zaakje al jaren goed geregeld hebben, van betaaldata, kassa’s, agenten, enzovoorts. Vraag ze om dit RVB erbij te voegen. Indien nodig geef je ze zelfs SRD 5 extra voor de administratie, wie merkt daar wat van? Dan is het toch geregeld? Via keuring zou het ook kunnen, optie C”.

Het enige probleem volgens Jessurun is dat de regering een jaar lang moet wachten op het geld, “maar is dat echt ons probleem? Als je werkt met een plan, een begroting, visie, dan anticipeer je als beleidsmakers op dit soort zaken”, aldus Jessurun.

Overige berichten