fbpx

De regering niet de schuld geven als er meer coronadoden vallen in Suriname

GFC NIEUWS- De Surinaamse regering moet niet de schuld krijgen wanneer er helaas weer doden vallen na een besmetting met het coronavirus.

Het steeds op sociale media verwijzen naar de regering, als zou die schuldig zijn aan de toename van het aantal coronabesmettingen is niet fair.

Elk mens in Suriname die een klein beetje kan nadenken weet dat ze een eigen verantwoordelijkheid heeft. Ook weet een ieder al meer dan goed hoe zichzelf te beschermen tegen besmettingen. De overheid heeft dat al duizenden keren goed uitgelegd.

Dat zegt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zondag aan GFC Nieuws.  Het VrouwenCollectief dat belangrijke vraagstukken in Suriname scherpziend volgt en commentaar levert, is van mening dat er in dit kader te veel wordt geleund op de regering.

“Dat er nu weer een toename is van coronagevallen heeft niets te maken met de leiding van het land, maar simpelweg met het eigen onverantwoord gedrag”.

BEKIJK OOK
Grote schande dat radeloze vader van doodziek kindje in AZ op zijn knieën moet smeken voor behandeling

“Er zijn talrijke personen in Suriname die de bekende preventierichtlijnen totaal negeren en toch nog het lef hebben om de schuld in de schoenen van de overheid te schuiven. Kijk niet naar anderen maar bescherm jezelf”, stelt Soelijem Atmo van het KSVC.

Het KSVC vindt dat het niet per se alleen de overheid is die mensen moet beschermen tegen het coronavirus.

“Het is een taak van de overheid en hun familieleden om geestelijk gehandicapten, dementerenden, debielen en mentaal retarderende mensen te behoeden voor besmettingen. Maar elk ander individu met gezond verstand moet zelf zijn of haar verantwoordelijkheid nemen”, aldus het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.