fbpx
De ongenuanceerde opmerkingen van Randjiv Sunderpersadlall van de VHP

Ik zal het in dit artikel hebben over de Ramcharitramanas of Ramayan omdat onlangs een prominent lid van de VHP, de jongeman Randjiv Sunderpersadlall, domme uitspraken heeft gedaan op een politiek podium over de Ramayan.

Ik vind het heel erg triest en schandalig dat Sunderpersadlall als aanhanger van de Shri Sanatan dharma zulke ongenuanceerde en respectloze uitspraken heeft gedaan…

Ramcharitramanas of Ramayan neemt een heel belangrijke plek in het leven van de hindoe in. De Ramayan biedt heel veel inzicht.

Wat betekent Ramayan?

Ramasyá ayanam ití Ramayanam. De ayan van Ramá. Ramá is een incarnatie van paramatama Bhagvan Narayan (Vishnu). Ayan wil zeggen huis of de weg, namelijk de weg die leid naar Ramá of het huis van Ramá.

Ik vind het heel erg triest dat Sunderpersadlall, de voorzitter van de VHP is gaan vergelijken met Ramá oftewel God….God is onvergelijkbaar, God is de oppermacht en niet te vergelijken met een wezen op aarde….

De heer Sunderpersadlall moet de karaktereigenschappen van Shri Ramá gaan bestuderen, voordat hij Santokhi vergelijkt met mijn Bhagvan Ramá.

In de Vedische geschriften staat geschreven: Isha vashyam Idam sarvam. “God is overal en altijd aanwezig” net als vuur overal aanwezig is in onzichtbare vorm en het wordt zichtbaar middels elk medium als het zich manifesteert, is het nou zwavel hout of papier.

Noot: Santokhi is niet overal aanwezig, hij kan op geen enkele manier vergeleken worden met Shri Ramá.

In tegenstelling is volkspresident Bouterse wel zichtbaar binnen de samenleving, maar wij van de NDP hebben respect voor elke geloofsovertuiging en vergelijken een persoon niet met God.

Randjiv Sunderpersadlall, Ravan wordt met een demon gerelateerd door zijn slechte karaktereigenschappen, maar hij komt uit een eerste linie Brahman-familie en was de grootste bhakt van Bhagvan Shiva. Hij is een grote voorbeeldfiguur als het gaat om devotie.

Dankjewel dat je mijn leider met hem vergelijk, want hij heeft devotie voor onze natie en volk! ‘ Soso lobi

We gaan voor nog vijf!

Aan Randjiv Sunderpersadlall: Ga opzoek naar een geestelijke leraar en doe kennis op over de heilige Ramayan!

Ik roep alle aanhangers van de Sanatan dharma op om massaal te stemmen op de paarse partij, want wij kunnen deze belediging niet tolereren van Randjiv Sunderpersadlall!

Har Har Mahadev

Previen Sewnath

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…