fbpx

De onderontwikkelde mensen in Suriname ruïneren de ontwikkeling van het land

INGEZONDEN- Het is triest om wederom hierop te moeten wijzen. Maar het merendeel mensen in Suriname weet niet logisch te redeneren, heeft een lage opleiding achter de rug en is te lui om zelf research te doen. Daarom kijken mensen in het buitenland zo vaak op ons neer.

Men gaat voor het gemak maar mee met de domme stroom. Onder meer om deze reden komt er geen positieve ontwikkeling in Suriname.

De meesten staan niet open voor nieuwe inzichten en denken altijd zonder enige onderbouwing of kennis van zaken dat ze het beter weten.

Ik sta er telkens versteld van hoe belachelijk men reageert op bepaalde serieuze onderwerpen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Koken op hout kan ernstige oogziekten en blindheid veroorzaken

Nu ook weer op de Facebook pagina van de nieuwssite van GFC over een onderwerp dat gaat over het koken op hout en dat dit volgens researchers kan bijdragen aan het ontwikkelen van ernstige oogziekten, blindheid en andere ziekten omdat men dan regelmatig blootgesteld wordt aan fijnstof en koolmonoxide.

DOM REDENEREN

De meest onzinnige redenaties worden toegepast bij het analyseren van deze belangrijke informatie. Het is bijna zielig!

Zo schrijft een van de vele ignorante personen dat haar opa 95 jaar oud is geworden ondanks hij zijn hele leven op hout heeft gekookt. Haar onnozele conclusie: het is dus grote onzin dat koken op hout schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid.

tomba | GFC Nieuws

Hoe stupide kan je nog redeneren?

En hoe staat het dan met de rest van de opa’s die wel schade hebben ondervonden omdat ze te lang en vaak zijn blootgesteld aan fijnstof en koolmonoxide omdat ze hebben gekookt op hout?

Dat haar grootvader geen schade heeft ondervonden betekent niet automatisch dat dit bij anderen niet het geval is.

Nog een vergelijkbaar voorbeeld van dom redeneren. Mijn oma is 100 jaar oud geworden en ze dronk elke dag een half liter rum. Dus als deskundigen beweren dat alcohol zorgt  voor ziekten en vroegtijdig overlijden is dat nonsens.

BEKIJK OOK
Man steelt geld en sieraden uit woning werkgever

Nog een absurde: mijn opa is 90 jaar oud geworden en hij rookte elke dag 2 pakken sigaretten. En hij was nooit ziek. Dus laten doktoren mij niet komen vertellen dat roken ongezond is.

Ik verzoek deze kortzichtige en luie mensen om hun verstand beter te gebruiken en beter na te denken bij het trekken van conclusies.

KOKEN OP HOUT

Elk mens met een redelijk algemene ontwikkeling weet dat fijnstof en koolmonoxide, die ook vrijkomen bij het koken op hout, dodelijk kunnen *koolmonoxide, die je niet kunt ruiken, proeven of zien, in een gesloten ruimte is binnen korte tijd dodelijk* zijn en veel schade toebrengen aan de gezondheid.

Ik heb het vermoeden dat de meeste onderontwikkelden niet eens weten wat fijnstof is, te lui waren om op de rode tekst te klikken om de details van het onderzoek te bestuderen, maar toch het lef hebben om stellig te reageren op de uitkomsten van deze wetenschappelijke studie.

Ze weten letterlijk niets, 0! Toch denken velen het beter te weten dan alle deskundigen de jarenlang onderzoek doen. Het dunning-krugereffect.

Voor allen die niet passief zijn, open staan voor nieuwe inzichten en niet meer mee willen gaan met de domme stroom heb ik een link naar de website van de Nederlandse Hartstichting waar in eenvoudig Nederlands beknopt uitleg wordt gegeven over fijnstof.

Klik op deze link: NEDERLANDSE HARTSTICHTING 

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]