De Nieuwe Kerk start ‘De Grote Suriname-fotowedstrijd’

GFC NIEUWS-Donderdag is De Grote Suriname-fotowedstrijd van start gegaan, een initiatief van De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Onder het motto Jouw Suriname in beeld kan het publiek foto’s inzenden voor de wedstrijd, die het best zijn of haar herinnering, beeld of beleving van Suriname weergeeft.

“Iedereen kan meedoen en alle soorten foto’s zijn welkom. Oud of hedendaags, met of zonder mensen, straatbeelden van Paramaribo, nationale feesten en festivals, meeslepende historische momenten, persoonlijke ervaringen zoals een huwelijk of een inkijkje in het Surinaamse familieleven. Zolang het beeld maar met Suriname te maken heeft, uit persoonlijk archief komt of zelf gemaakt is.”

De Nieuwe Kerk Amsterdam, waar op zaterdag 5 oktober De Grote Suriname-tentoonstelling wordt geopend, beoogt met deze wedstrijd aan de hand van fotografie meer persoonlijke verhalen uit het heden of verleden van Suriname zichtbaar te maken en te delen.

Winnaars

Vier maal wordt een foto van de maand gekozen, die in de tentoonstelling een plaats krijgt en op social media wordt gedeeld.

De grote eindwinnaar, die op 2 december wordt bekendgemaakt, wordt bovendien een van de campagnebeelden voor de tentoonstelling, onder andere te zien als poster op straat.

Alle winnaars krijgen vrijkaarten voor De Grote Suriname-tentoonstelling en het prachtige Suriname-bookazine.

Inzenden

Tot en met vrijdag 15 november kunnen foto’s worden ingezonden, via nieuwekerk.nl/fotowedstrijd.

De jury bestaat uit Carl Haarnack (curator Buku Bibliotheca Surinamica collectie), Ron Reeder (verzamelaar Surinamica), Berry Slok (grafisch ontwerper) en Jennifer Tosch (Black Heritage Tours) en zal de eindwinnaar kiezen.

De maandwinnaars worden gekozen door het publiek.

Overige berichten